Караме догодина по готовата "Марица"

Караме догодина по готовата "Марица" | StandartNews.com

София. До края на годината се удължава срокът за завършване на отсечката между Харманли и Димитровград на магистрала "Марица". Това обяви пътният шеф Лазар Лазаров.

Аутобанът трябваше да бъде готов още през август, но работата се забави заради финансови проблеми на изпълнителя сдружение "Марица Хайуей". В него влизат "Пътностроителна техника" АД и австрийската "Порр Технобау". Родната фирма от сдружението в момента изгражда и последната отсечка на магистрала "Тракия" между Ямбол и Карнобат, която трябваше да е готова още през февруари, но след одобрен иск за форсмажор се забави и трябва да бъде пусната в началото на юли.

Към момента трасето от магистрала "Марица" между Харманли и Димитровград е завършено технически на около 50%. Изпълнителите обмисляли внасянето на иск за форсмажор с причина замразяване на работата при зимни условия. Ако той бъде одобрен, на "Марица Хайуей" няма да бъдат наложени санкции за неспазване на срока. Няма опасност страната да загуби европари по проекта, заяви Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай