Капанов получи грабна "Златна игла" за цялостен принос

Капанов получи грабна "Златна игла" за цялостен принос | StandartNews.com

Къци Капанов получи "Златна игла" за цялостен принос към развитието на родната мода. Пластиката на Анжело Красини беше връчена на известния стилист от Десислава Монева, арт директор на столичната галерия "Юзина", и Любомир Стойков на церемония в "Син сити".

Капанов направи шоу, за да покаже как трябва да изглеждат прическите на дамите - артистичност, освободеност и шик в топли и меки тонове. Дължините нямат значение - важни са подстрижката и оформянето, коментира Капанов.
За дизайнер на годината беше обявена София Борисова, която неотдавна празнува две десетилетия на фешън сцената. Дамата пусна по котешката пътечка секси манекенки с още по-вълнуващи рокли.

От ревюто стана ясно, че официалните одежди се вписват в руслото на вечната съблазън - независимо дали са мини или макси. Всяка Ева може сама да избере - разкошна фуста или фееричен шлейф. Няма да сбърка в нито един от двата варианта. Впечатляващи са дантелите, които са тотален хит през този сезон - излъчват аристократичност, но в същото време поддържат пламъка на еротиката, загатвайки за плътта под тях. София ги използва едновременно рационално и емоционално. Играта с цветовете е много арт - нюансите се преливат в различни пропорции.

Доминират всички вариации на зеленото, лилавото, жълтото... Баграта, наречена "сьомга", е все така култова. Големи китки от текстил красят деколтета и рамене. Корсетите, цепките и презрамките са задължителни. Хитрото е, че в някоя от по-спокойните версии могат да се носят и през деня. Неслучайно Борисова подписва и дизайна на някои от тъканите и се заиграва с контрастите в структурата им.

София ловко се въздържа от разточителство на бижута, тъй като самите рокли звучат зрелищно и не изпитват необходимост от агресия на ефекта.
Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, поднесе сертификата на Николай Божилов, заслужил "игла" при младоците. Костадин Кръстев-Коко е фотограф номер 1. Амалия Тинчева режисира Ирен Онтева, Габриела Василева, Ваня Пенева, Антония Петрова, Петя Велкова, Жасмина Тошкова, Ева Кикерезова, Виктория Джумпарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай