Камион затрупа работник в изкоп в Исперих

Камион затрупа  работник в изкоп в Исперих | StandartNews.com

Работник е затрупан с огромно количество земна маса в Исперих. По данни на МВР инцидентът е станал в сряда около 11,30 часа преди обяд на улица „ 6-ти септември" в града. Камион на строителна фирма, ангажирана с изграждането на водния цикъл в общинския център е минал опасно близо до ръба на дълбок изкоп, в който работел млад мъж, изпратен там да копае ръчно. Под тежестта на возилото прясно разкопаната земя се свлякла върху изкопчията , който работел в дълбокия близо 4 метра ров. Авариралият камион също хлътнал в ямата.

Близо час е бил нужен на аварийните екипи да измъкнат превозното средство върху твърда земя.

Едва след това спасителите са започнали да разкопават канала, за да търсят заровения там работник, чието издирване още продължава.


От полицията не съобщават името на пострадалия. Строители, наети да изграждат ВиК мрежата твърдят, че на дъното е затрупан 24 годишен мъж от близко до Исперих село, който бил баща на дете на 1 година.

В спасителните работи са включени хора и техника, а прокуратурата и инспекцията по труда вече са започнали проверки и разследвания на обстоятелствата, довели до злополуката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай