Калиник носи Прада

Владиката с мания по лъскави обувки като Милото, обича да черпи, не си падал по разкоша

Калиник носи Прада | StandartNews.com

Врачанският владика Калиник има мания по обувки подобно на Милото от телевизионния сериал "7 часа разлика", издават запознати със странностите му. Иначе недотам суетният митрополит си падал по лъскави чепици и не можел да им устои независимо от солените цени. Сигурно част от тях са "Прада", шушукат в града. Меракът на владиката по марковите обувки обаче минавал само след две-три носения и той ги харизвал комуто му падне. Така скромно облечени шофьори, пазачи и общи работници взели да се разхождат с трандафори от скъпарски марки.

Владиката обаче е пример за монашеско въздържание и не пристъпва канона, кълнат се от обкръжението му. Според приближените му Калиник нито е чревоугодник, нито пък залита към разкоша. Толкова е консервативен по отношение на новите джаджи и технологии, че си няма дори мобилен телефон. Но пък обича да черпи. В това отношение пръстите му са редки и гледа да е в крак с времето. Не се стиска за елитни питиета, от които той хабер си няма, и оставя избора на тези, които разбират.

Дядото няма никаква представа за цените и стойността на парите, открехват още запознати с делата на митрополита. Тъкмо с това те си обясняват сделките му с църковни имоти, с които се прочу като брокер, който дава кон за кокошка.

За радост на миряните, които си го тачат като духовен водач, митрополитът вече изглежда в добро здраве. Той не пропуснал именния ден на кмета на Мездра Иван Аспарухов, който му е голям приятел. Благословил него и всички дошли да се черкуват в местния храм "Св. вмчк Георги Победоносец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай