Какво жертва Елизабет II за монархията

Кралицата е напълно погълната от своите отговорности и пропуска важни етапи от живота на децата си

Какво жертва Елизабет II за монархията | StandartNews.com

Елизабет II е била принудена да направи най-голямата саможертва в името на монархията - да се откаже от отглеждането на син й принц Чарлз. Това стана ясно от филма „Кралицата и Чарлз: Майка и син“. Според един от авторите му - Стивън Грайф, ролята на кралицата включва редица ограничения по отношение на личната свобода, включително аспекти, свързани с майчинството.

"Кралицата е принудена да пропусне най-важните моменти в развитието на сина си - първите думи и стъпки, първите му пътувания и други етапи на израстването", казва Грайф. Елизабет II е напълно погълната от своите отговорности. Тя наистина е отдадена на работата си, осъзнавайки, че това не й позволява да се реализира напълно като грижовна майка. Ролята й в развитието на страната е повлияла на отношенията й с децата и тяхното развитие.

Друг кралски експерт, лейди Колин Кембъл, се съгласява с мнението на Грайф: "Кралицата не винаги може да бъде там, където би искала да бъде. Повечето от ключовите етапи на израстването на Чарлз преминават без нейно участие". През това време Елизабет е на чуждестранни пътувания с официални мисии. Лейди Кембъл добавя, че отдадеността на кралицата на длъжността неизбежно се е отразила на отношенията й със семейството и особено със сина й Чарлз, който винаги я е възприемал като кралица на Великобритания, а не като майка.

Други биографи също изразяват своето мнение по този въпрос, отбелязвайки високата степен на влияние на този проблем върху личността на принца на Уелс. В детството Чарлз и майка му не са имали особено близки отношения. Най-често бавачките му са ангажирани с това и те стават най-близките хора в живота за принца, твърдят експертите Пени Хунор и Кийт Никол, предаде БГНЕС. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай