Какво вещае ретроградният Меркурий за октомври

Фазата на ретроградния Меркурий този месец стартира на 14-и октомври в знака Скорпион

Какво вещае ретроградният Меркурий за октомври | StandartNews.com

Фазата на ретроградния Меркурий този месец стартира на 14-и октомври в знака Скорпион и приключва на 3-и ноември в знака Везни, пише woman.bg.

Обратното движение на Меркурий се свързва основно с проблеми в комуникацията и технологиите, повишено нервно напрежение, отлагания или забавяния в пътуванията, изгубени вещи и куп други дребни неуредици. Когато се намира в знака Скорпион, ретроградният Меркурий ни подканя да подходим интуитивно и нестандартно към решението на казусите, които изникват в нашето ежедневие.

Настроени сме да експериментираме, което внася голямо количество вълнение и наслада при общуването ни с околните. Възможни са неочаквани срещи с хора от миналото, които не сме виждали и чували от дълго време насам. Времето, в което Меркурий обръща своя ход и тръгва в обратна посока на небосклона, той ще сключва няколко знакови аспекта, които ще оказват значително влияние върху живота на хората на Земята.

Най-силно въздействие върху нас ще усетим от опозицията на Меркурий с Уран. То ще се усети мигновено, а ще продължи чак до 22-ри октомври, така че по-добре да бъдем подготвени за всичко, което ще ни се случи през този времеви отрязък. Напрегнатите аспекти с Уран винаги носят бърза и изненадваща промяна в живота ни. Мисълта ни сякаш тече на бързи обороти, комуникацията е напрегната и ни кара да се чувстваме объркани и разпокъсани от неочакваните новини, които научаваме. Ще ни бъде изключително трудно да запазим спокойствие в критичните ситуации и да бъдем дисциплинирани и мъдри в съжденията си.

Фактът, че самият Меркурий е ретрограден допълнително влошава нещата, тъй като концентрацията ни не е на ниво. Времето не е никак подходящо за поемане на отговорности. Нашият съвет е да се насочите към по-пасивни умствени занимания – наблюдавайте с отворено съзнание настоящето, анализирайте миналото, но в никакъв случай не предприемайте прибързани действия за бъдещето. Когато общувате с околните, е изключително важно да слушате внимателно това, което ви се казва и да мислите преди да говорите.

Когато Меркурий застане срещу Уран, ние имаме тенденцията да казваме обидни неща без да го осъзнаваме или да влизаме в спор само заради идеята да бъдем на противоположното мнение на останалите. Не дразнете другите, ако не искате и вие да се почуствате уязвени в някой следващ разговор. Още преди да обърне своя ход, Меркурий ще бъде в точна опозиция на Уран на 7-ми октомври. Ако на този ден се изправите пред проблем, за който не успявате да намерите правилното решение, то когато Меркурий стане ретрограден, внезапно ще изникне нова информация по темата, която ще ви помогне да откриете верния път за решаването на загадката. Изчакайте с финалното решение обаче, защото както вече знаем, нищо важно не се предприема, докато Меркурий не стане отново директен. Отделете време да направите планове и да обмисляте варианти за действие, но изчакайте по-добри астрологични позиции на най-малката планета от Слънчевата система.

Освен този напрегнат аспект, на небосклона наблюдаваме още две хармонични връзки на Меркурий с другите планети. Едната е секстилът, който той сключва с Луната. Това планетарно положение ни прави по-интуитивни от обикновено, което значително намалява риска да казваме неподходящи думи в неподходящото време. Ние инстинктивно ще усещаме какво трябва да споделим и какво да премълчим, за да запазим добрия тон на разговора. Скандалите също са малко вероятни, тъй като подсъзнателно ще се стремим към сътрудничество. Ретроградната фаза на Меркурий обикновено се свързва със срещата със стари приятели, далечни роднини и позабравени приятелства, а секстилът му с Луната подсилва този ефект, тъй като подобрява паметта, спомага за изплуването на приятни спомени от миналото и отключва нашата сензитивна и грижовна страна от характера.

Възможно е много хора да ви се обадят просто да споделят какво ги тревожи. Те ще търсят вашето рамо, на което да поплачат, защото вие им вдъхвате доверие и се отнасяте с разбиране към проблемите на своите близки. Другият положителен аспект, който Меркурий ще сключва в деня на неговото обръщане в ретроградна посока, това е секстилът му с Венера. Тя също така омекотява напрежението и тревогата, породени от опозицията на Меркурий с Уран и ни помага с лекота да изразяваме своята любов и привързаност, които изпитваме към околните. По този начин ние несъзнателно ставаме по-спокойни и се свързваме на едно ментално ниво със събеседниците ни, което оказва положително влияние както върху семейните, приятелските и любовните отношения, така и върху бизнес преговорите. Като обобщение можем да заключим, че острият негативен аспект на Меркурий с Уран бива приятно и дори двойно неутрализиран от хармоничната връзка на планетата на комуникацията с Луната и Венера. В този случай неочакваните промени в плановете, бизнес срещите и пътуванията могат да отворят пред нас изключително вълнуващи нови възможности за развитие.

По време на ретроградното движение на Меркурий този октомври, мисълта ни започва да придобива все по-интуитивен характер, а оригиналният подход и алтернативните методи, които използваме в изпълнението на ежедневните си задачи надделяват пред възможните негативни усещания на тревожност и разсеяност. Думите ни могат да бъдат по-скоро приветливи, успокоителни и грижовни, отколкото обидни и груби. Тогава и социализацията ни ще се превърне в едно вълнуващо и забавно изживяване, вместо очакваните шокиращи обрати, които ни ядосват всеки път, когато Меркурий стане ретрограден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай