Какво става с най-малката дъщеря на Стив Джобс

Ийв Джобс е на 23 години и гради своя кариера

Какво става с най-малката дъщеря на Стив Джобс | StandartNews.com

23-годишната Ийв Джобс съобщи в Инстаграм, е подписала договор с агенция, която представлява модели. Тя е най-младата дъщеря на милиардера Стив Джобс, който почина през 2011 г.

Младата жена направи дебюта си като модел през декември 2020 г., когато се включи в рекламната кампания на „Glossier“, така че следващата стъпка към професионални изяви на модния подиум не изненадваща.

Ийв е третото дете на технологичния гений и бизнесдамата Лорийн Пауъл. Тя се ражда през май 1998 г. и е само на 13 години, когато баща ѝ умира от рак. Тя има по-големи брат и сестра, както и полусестра, която остава непризната от милиардера (въпреки ДНК тест, който доказва бащинството му).

Приживе Стив Джобс е споделял, че вярва в натрупването на лично богатство и е възпитал децата си по този начин. След смъртта му децата му получават милиони в наследство, но общата сума е малка част от цялото богатство на предприемача.

Вещи от времето на раждането на технологичната компания "Епъл", домашните компютри и видео игрите се предлагат на търг до 17 март, съобщи Ройтерс.

Водещият лот на търга "Революцията на Стив Джобс: Енгелбарт, Атари и Епъл" е чек от юли 1976 г., подписан от основателите на "Епъл" Стив Джобс и Стив Возняк, с който плащат 3430 щатски долара за части за компютъра "Епъл 1".

"Това е от времето, когато нямат инвеститори", обясни Боби Ливингстън, изпълнителен вицепрезидент на аукционна къща "Ар Ар Окшънс", която организира търга. "Чекът е подписан от двамата, защото такива са правилата помежду им - за всеки разход над 1000 долара трябва и двамата да са съгласни и това е доказателството".

На търга се предлагат много предмети, свързани с Джобс, сред които негови снимки от гимназията и формулярът, който е попълнил, когато кандидатства за работа в "Атари" и който се предлага и като незаменим токен.

"Стив не е подписвал много неща. Не е обичал да подписва предмети. Затова подписът му е рядкост. Всъщност това е един от малкото подписи, от които колекционерите се интересуват. Всеки път, когато се появи нещо, подписано от Стив, се продава за много пари", каза Стивън Леви, редактор в сп. "Уайърд".

От аукционната къща казаха, че лотовете, сред които и монета от една от първите машини на "Атари" за видеоиграта "Понг", както и компютърна мишка на Дългас Енгелбарт от 60-те години, са част от разказа за компютърната история.

"Тези компютри и видеоигри са така специални, защото са прототипи и много ранни модели, които се намират трудно. Тези предмети дойдоха при нас от хора от Силициевата долина, били там по времето, когато започва цялата тази компютърна революция", каза Ливингстън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай