Какво не ви казват професионалните маникюристи?

Независимо дали си правите маникюра вкъщи или в салон, има някои неща, които трябва да знаете

Какво не ви казват професионалните маникюристи? | StandartNews.com

Независимо дали си правите маникюра вкъщи или в салон, има някои неща, които трябва да знаете. Не всички маникюристи са така добри да ви посветят в тайните на перфектния маникюр. Именно заради това сме събрали няколко интересни съвета, които да приложите.

1. Изберете цвят, който ви отива

Много жени избират грешните цветове, защото са видяли някоя снимка в Инстаграм и са решили че ще стои добре. Истината е че снимките обикновено са силно обработени и светлината е подбрана много добре, така че маникюра да изглежда перфектно. Но в действителност това не винаги е така. Много цветове не стоят никак добре. Има цветове, които отиват на определен цвят на кожата, както например светло синьото отива на светла кожа, а златистото на тъмна кожа. Разбира се съществуват и универсални цветове, които отиват на почти всички, като например червеното.За да определите кои са вашите цветове, най-добрия вариант е да си вземете комплект за маникюр, който можете да ползвате вкъщи. Така дори и да не харесвате някой цвят, много лесно можете да го премахнете и да опитате с друг.

2. Шарените и сложни дизайни карат ръцете да изглеждат по-стари

Някои по-сложни дизайни вместо да привлекат вниманието към маникюра, всъщност подчертават състоянието на кожата на ръцете. Препоръчва се за по-възрастни дами да си правят по-семпли маникюри, с по-пастелни цветове, за да придадат по-нежен и младежки вид на ръцете си. Овалната форма е най-подходяща за по-възрастни дами, тъй като тя е изключително нежна и не фокусира излишно вниманието върху възрастта на кожата. Най-новите тенденции в момента са естествените, неутрални цветове, както и кръглите форми на ноктите, така че няма нужда да правите компромис с маникюра си.

3. Не си режете ноктите сами

Част от работата на един маникюрист е да подкъси и оформи ноктите ви. Ако непосредствено преди да отидете на маникюр, вие изрежете ноктите си с нокторезачка, има опасност да са твърде къси за оформяне, което затруднява работата на маникюриста. Когато ноктите са твърде къси е много трудно да се оформят в желаната форма. Най-добре е вместо да ползвате нокторезачка, да ги изпилите внимателно с пила за нокти, но не твърде дълбоко. Винаги оставяйте дължина, за да може да се постигне желаната форма.

4. Не си киснете ноктите преди маникюр

Най-вероятно сте били при маникюрист, който е киснал ноктите ви във ваничка със аромати и масла, непосредствено преди да се заеме с маникюра ви. Това обаче е грешно, тъй като когато ноктите се накиснат те се подуват и омекват. След маникюр, ноктите ще се свият отново, което създава предпоставка за твърде ранно отлепяне на лака. Целта на подготовката преди маникюр е да се създаде достатъчно добра повърхност, за да може лака или гела да залепне и да издържи дълго време. Когато ги киснете предварително, залепването става трудно и е възможно да трябва поправка доста по-скоро от очакваното.

Така че ако отидете при маникюрист, който ви предлага ваничка за нокти, по-добре му я откажете. А ако сте решили да си направите маникюрът вкъщи, можете да разгледате огромното разнообразие от комплекти за маникюр в онлайн магазина на Nailsbg.

5. Винаги идвайте с идея какво искате

Много хора отиват при професионален маникюрист без да имат някаква идея какво искат да им бъде направено като дизайн. Изборът на цвят е много труден за някои и се налага да се отдели ценно време за маникюриста, което му струва доста пари. Най-добре е преди да отидете в салона, да имате представа какъв цвят, дизайн, и форма искате, за да може да се спести вашето и тяхното време. Идеалният вариант е дори да изберете на снимка дизайна си, за да може само с показване на снимката маникюриста да придобие представа как искате да изглежда вашия маникюр.

6. Отпуснете се

За да се получи перфектен маникюр е необходимо да се достигне до всяка част на нокътя и да не се оставят празни места. Това е изключително трудно ако си стягате ръцете и не позволявате на маникюриста да позиционира ръката ви както на него му е удобно. Поемете дълбоко въздух и се отпуснете в стола, така ще успеете да отпуснете и ръцете си, пък и ума си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай