Какво мечтае Марта за дъщеря си

Вачкова се надява Рада да стане именита художничка

Какво мечтае Марта за дъщеря си | StandartNews.com

Артистичните заложби от рода на баба си Силвия, чийто брат е художник, е наследила дъщерята на Марта Вачкова Рада. „Малко известен е фактът, че аз също рисувах преди време, дори съм учила в Техникума по фотография. После избрах ВИТИЗ“, споделя Марта.

Дъщеря й Рада е най-талантливата от рода. Момичето се изявява успешно като актриса, като в същото време перфектно се справя и с четката. Рада вече е доказала таланта си и рисува плакатите за представления във Военния театър. Младата дама, която има връзка с колега, страни упорито от медиите. „Всяка дума, която казвам, е повод на злонамерени хора да обърнат тези мои мисли срещу мен“, обяснява 25-годишната Рада Миладинова.

За рисуването на афишите я открива Нина - съпругата на директора на Театъра на Армията Мирослав Пашов, самата тя талантлива художничка, и съветва мъжа си да потърси дъщерята на Вачкова. Рада тогава все още е студентка по графичен дизайнер в Националната художествена академия. „Да пробваме Рада“, казва му жената на Пашов и не греши. „А Рада толкова обича театъра, първо се допита до мен, казах й „да“. И вече рисува за „Армията“, радва се Мартина Вачкова.

Днес актрисата мечтае в следващите години да бъде известна най-вече като майката на именитата художничка Рада, пише столичен всекидневник. „Никога не сме били суетни, не ни блазни и славата“, характеризира себе си и дъщеря си Марта.

25-годишната Рада се гримирала само веднъж в живота си - на бала си. „Не харесвам уеднаквяването, което напоследък се случва. Гледам снимки на момичета на моята възраст и по-млади, ами те изглеждат като извадени от калъп и с тези операции, отблъскващо е и демоде“, смята Рада, която харесва естествените женски лица. „Те са белег на одухотвореност, на живота, на радостите и страданията ни. Не харесвам изпънатите до болка лица“, казва Рада, която се справя фантастично с портретите и на известни хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай