Какво да хапваме за свежа памет?

Помнете повече с тези 5 хранителни продукта

Какво да хапваме за свежа памет? | StandartNews.com

Човешкият мозък е подложен на различни тестове на паметта ежедневно. Той има нужда от вещества, които да му подпомагат да бъде здрав. Те се набавят от описаните по-долу храни:

Орехи – Повишават производителността на мозъка и спомагат за мисленето. Това, което те съдържат, е витамин Е, мед и манган. Те развиват дейността на мозъка.

Соя – Когато имаме дефицит на полифеноли, това допринася за загубата на памет. Соята притежава полифенолни съединения, наречени изофлавони. Те са химикали и имат действието на антиоксиданти, като предпазват мозъчните клетки от окисление.

Тиквени семки – Помагат много за здравето на мозъка. Тяхното съдържание на цинк укрепва паметта и помага за мисловните умения.

Горски плодове – Източник са на антиоксидантни флавоноиди, а чрез тях клетките в мозъка биват защитени повече и намаляват стареенето.

Тъмен шоколад – Какаото, което съдържа той, е богато на флавоноиди. Те са антиоксиданти и предотвратяват заболявания свързани с мозъка и проблеми с паметта при възрастните хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай