Какво би станало, ако метеоритът не беше уцелил Земята

Отговорът е: Щяхме да живеем сред двукраки раптори

Какво би станало, ако метеоритът не беше уцелил Земята | StandartNews.com

Представете си свят, в който Хитлер изгражда хилядолетен Райх, Христофор Колумб е прогонен от Америка от конни рицари, Робеспиер обезглавява Октавиан, империята на инките има военновъздушни сили, Джими Картър натиска бутона. Тези смели нови светове са просто нашият собствен, познат свят – ако нещо дребно се беше случило по друг начин. Всички ние сме на един слон разстояние от мира в Близкия изток, на един нож разстояние от ядрен Армагедон. В продължение на 1400 години и на шест континента - Австралия, извинявай, „Невъзможната история“ /“Бард“/ разглежда ключови моменти от битието на цивилизацията, ако нещата бяха протекли по друг начин. Резултатите са ту странни, ту смешни, ту трагични. „Историята е автобиография на луд човек“, пише руският социалист Александър Херцен. Арнолд Тойнби, британски историк, се оплаква заради „догмата, че историята е само „едно проклето нещо след друго“, а Джеймс Джойс пише: „Историята е кошмар, от който се опитвам да се събудя“. Джейн Остин се приближава най-много до истината, когато една от героините ѝ резюмира историята като „караници на папи и крале, с войни и чуми на всяка страница, а мъжете не стават за нищо“. И добавя: „Много е досадно“. Артур Шопенхауер десетилетия преди това изтъква, че човек е свободен да опре пистолет до слепоочието си и да натисне спусъка, ако иска – но рядко се срещат хора, които ще го направят, за да докажат, че са свободни.

Първото нещо, което се случило, било, че метеорит ударил Земята и унищожил динозаврите. Разбира се, това не е първото нещо, което се е случило. Вселената е на милиарди години, когато астероидът удря. Това обаче е първото нещо, за което знаят повечето хора. Това, разбира се, не е първият метеорит, ударил Земята, и това не е първото масово унищожение, нито пък най-лошото. Най-лошото се е случило двеста милиона години преди това, когато повече от 95 процента от морските организми са унищожени. Това е най-лошият ден от историята на Земята. Динозаврите са видели третия лош ден в историята на Земята. Ако предишните масови унищожения не са се случили, на Земята не би имало динозаври. Преди динозаврите по земята са ходели огромни подобни на крокодили същества. Метеорит, или кой знае какво, убива половината живот на Земята, включително повечето крокодилоподобни симпатяги. Динозаврите са започнали да се множат едва след това масово унищожение. И тогава, каквото има да става, става. Би могло да се случи по друг начин, разбира се. Метеоритът би могъл да не улучи. Можеше да живеем в свят, в който бозайниците са само напаст, а най-интелигентните същества са двукраки използващи инструменти раптори. Всички снасят яйца. Всички имат пера. Раптори, въоръжени с бронзови копия, влизат в битка, възседнали специално развъждани трицератопси, докато, след милиони години, разработят по-добри оръжия и по-добри превозни средства. Имат сериозно предимство пред нас – те са нашето топлокръвно архозавърско бъдеще. Техните лазерни бухалки и йонни оръдия са буквално милиони години по-развити от нашите. Летящи коли, асансьори към космоса, колония на Марс. „Флинтстоун“ още са във въздуха, но Фред е велосираптор и отива на работа на диметродон. Би могло да се случи, ако метеоритът не бе улучил земята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи