Какви са греховете на първите дами

Имелда Маркос и Рания носят патъци от злато, Карла Бруни държи на отворения брак

Какви са греховете на първите дами | StandartNews.com

Първите дами винаги са до президентите, но никога не се отказват от малките си симпатични пороци, които понякога струват големи загуби на гласоподавателите. По времето на Джон Кенеди в Белия дом всички жени пушат, въпреки че през 60-те на това не се гледа с добро око. Джаки Кенеди е от най-върлите фенки на папиросите – но нито един фотограф не е успял да я снима с цигара в ръка.

Съпругата на Абрахам Линкълн е от много богато семейство, където всичко й е било позволено. От първия си ден във Вашингтон Мери Тод започва безкраен ремонт на резиденцията. Другата й слабост били красивите рокли – поръчвала ги с парите, отделени за нуждите на армията.

Легендите за обувките на Имелда Маркос продължават да се носят над океана. Красавицата е имала достъп до държавните фондове, от които е точила финикийски знаци за патъци. Когато бяга от Филипините, за да спаси главата си, Имелда зарязва над 1000 чифта от най-скъпите модели.

Нанси Рейгън е първият съветник на Роналд Рейгън, а тя пък винаги се допитвала до личния си астролог – така че въпросът е кой тогава е управлявал Америка? Другата прочута почитателка на обувки е Рания. Кралицата на Йордания ги предпочитала от злато – и да са достатъчно тежки.

Малко след сватбата си с Никола Саркози неговата муза Карла Бруни му признава, че е почитател на  отворения брак, в който всеки има достатъчно партньори. Супер моделката певица имала необходимост от повече флиртове, за да подържа форма. „Един мъж може да ми бъде интересен не повече от три седмици“, е признавала Карла.

Жената на президента Ендрю Джексън пък е омъжена за друг, докато изпълнява задълженията на първа дама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай