Какви облекла предпочита AI

Бяха представени на "Вечер на стила"

Какви облекла предпочита AI | StandartNews.com

Какви облекла предпочита изкуственият интелект?

Облекла, създадени от изкуствен интелект, издават класическата, стандартна представа на роботите за елегантна мода с присъщите й характеристики – изчистеност, изисканост, сдържаност, простота и качество на материите. Моделите бяха представени на първата за 2024 година „Вечер на стила“ – част от социално-културния проект на „Академията за мода“, предаде „ДарикНюз“.

„Не можем, а и не бива да абсолютизираме само едно от многото лица на елегантността. Всеки е в правото си да претендира, че неговият стил е меродавен, но медиите, критиците, дизайнерите, инфлуенсърите и модните иноватори са тези, които издават „присъдата“ кое е елегантно и кое – не. Съгласен съм с принципа, че елегантността е състояние на духа, но бих добавил, че тя е и функция на красотата и комфорта, на изтънчеността и персоналната харизматичност! Споделям максимата на Джорджо Армани за елегантността, според която не е толкова важно да бъдеш забелязан, по-важното е да бъдеш запомнен“, коментира председателят на „Академията за мода“ проф. Любомир Стойков.

 „За мен работата за елегантността и красотата е много важна. Това е и от голямо значение за жените. Мисля, че красотата и елегантността допринасят жените да бъдат големи професионалисти, а вие много им помагате и да живеят по-добре“, каза Джузепина Дзара, посланик на Италия в нашата страна и официален гост на събитието.  Организаторите припомнят, че Дзара присъства и откри през 2022 година първата от поредиците вечери, от социално-културния проект на „Академията за мода“, посветена на творчеството и юбилея на Валентино.

Във вечерта с надслов „Лицата на елегантността“ бяха показани тематично издържани произведения на носителите на „Златна игла“ Радостина Долапчиева и Alegra, както и на екипа на Елена Кристиано, собственик на Christiano of Roma.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай