Как един инженер стана чистачка?

Как един инженер стана чистачка? | StandartNews.com

36-годишната Даниела Борисова от дупнишкото село Джерман  разказа историята си след като беше показана от Мая Манолова на политиците като доказателство за лошото им управление и политическа чистка на всички нива.

„Казвам се Даниела Борисова. Инженер съм по образование. По професия в момента съм чистач в Напоителни системи клон „Струма – Места" град Дупница. Самотна майка съм, отглеждам детето си сама с увреждане - има захарен диабед", обясни Даниела пред Нова ТВ.

Даниела отскоро е без работа, след година като хигиенист в „Напоителни системи". А има да се грижи за 9-годишния си син и болната си майка.

„В петък ми съобщиха новината и ми оставиха време да размисля, дали да се съкратя да работя на 4 часа или дефакто сама да напусна. Смятам, че това са просто политически игри, защото преди няколко години, тук в село Джерман, където живеем, общината и кмета и зам.-кметовете решиха, че трябва да има депо за отпадъци на 6 общини. Обявих се и застанах зад хората от Джерман, обявих моята гражданска позиция за това и получих ръкопляскания с намаляване на щата и така", добави младата майка.

„С какъв труд съм ги изучила, с каква мизерия и сега, когато трябва да работи, тя се съгласи чистачка да работи и стигна до това и за тая длъжност и завидяха. Това ми е болката", разказва майката на Даниела Венета Стойчева.

При вчерашното посещение в Парламента, Даниела получила обещание лично от премиер Борисов, че отново ще бъде назначена на работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай