Как влияе храната, която ядем, на настроението

Полезни и не чак толкова храни

Как влияе храната, която ядем, на настроението | StandartNews.com

Има два типа хора на света. Едните, които, когато са подложени на стрес, ядат всичко, което виждат. Другите са такива, които спират да ядат напълно. Храната може да бъде интегрален отговор на нашите емоции – преяждане, комфортно хранене и др. Но знаете ли, че как и какво ядете също влияе на настроението ви? Ето защо, когато се чувствате отпаднали, посягането към този бонбон може да не е най-добрата идея.

Вашият мозък е 24/7 машина. Независимо дали сте будни или спите, той е там на заден план, като ви помага да дишате, да се движите, да чувствате и много повече.

Но какво захранва тази мощност? Храна разбира се. Вашият мозък се нуждае от калории, за да функционира и да прави това, което прави най-добре.

Има ли значение откъде получавате тези калории? да Мислете за мозъка си като за превозно средство. Захранете го с нискокачествено гориво и няма да мине много време, докато двигателят започне да пръска или дори може да откриете, че не стига толкова далеч.

 Променете това с висококачествени неща и ще изпитате по-дълго и по-гладко пътуване.

Вижте, че същото важи и за вашето тяло. Добавете нискокачествено гориво, тези празни калории от рафинирана храна, която съдържа големи количества мазнини, захари и други неприятни неща, и ще се почувствате доста ужасно. Лошата диета отдавна се свързва с:

 ниски нива на енергия

 разстройства на настроението

дългосрочни здравословни проблеми

ниска имунна система

Сега сменете това за висококачествени неща. Знаете, плодовете, зеленчуците и т.н. И вижте какво могат да направят тези витамини и минерали.

Храни, които са полезни (и лоши) за вашето настроение

 Добри:

 Пресни плодове и зеленчуци

 Ядки

Храни с високо съдържание на фибри

зърна

Протеин

 Микроелементи, като магнезий

Лоши:

 Силно преработени храни

Бързо хранене

 Чипс и разядка

Много захар

Твърде много кофеин

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай