Как да отслабнем без да напълнеем след това: Съветите на диетолога

Лиза Йънг даде седем препоръки

Как да отслабнем без да напълнеем след това: Съветите на диетолога | StandartNews.com

Американският диетолог Лиза Йънг даде седем съвета за тези, които искат да отслабнат и да не напълнеят след това, пише US News.

Специалистът отбеляза, че не е привърженик на строги диети, отхвърляне на различни „вредни“ видове храни, хранене със специални смеси и хранителни добавки и хранене само в определени часове. Някои от тези методи ще ви помогнат да отслабнете бързо, но е малко вероятно да бъдат ефективни в дългосрочен план.

Според Йънг, най-добрата диета, която да следвате, е да си създадете устойчив навик за здравословно хранене. Диетологът отбеляза, че няма единен подход, който да е подходящ за всички, които губят тегло, но тя призова на първо място да не се отказват напълно от „вредната“, а от любимата си храна. Освен това тя даде още шест препоръки, които могат да бъдат приложени в хранителен план, в зависимост от това какво подхожда на конкретен човек.

Експертът препоръчва да се опитате да изберете питателни храни. Освен това тя съветва да се опитвате да не ограничавате приема на калории и да се съсредоточите върху това какви здравословни храни можете да добавите към диетата си. Йънг насърчава да се опитвате да се храните внимателно, а не като гледате предавания, слушате подкасти и превъртате социалните мрежи. Тя препоръчва да замените червеното месо с вегетарианска храна. Друга препоръка на специалиста е да се празнуват дори малки постижения, за да бъдете мотивирани.

По-рано диетолог от Съединените щати разказа какви вредни ефекти върху тялото може да има липсата на зеленчуци в диетата. Това може да причини проблеми с червата, липса на чувство за пълнота след хранене и липса на основни хранителни вещества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай