Как да облечем детето в студените дни

Колебанията в температурите често затрудняват избора

Как да облечем детето в студените дни | StandartNews.com

Много родители са объркани по отношение на най-добрите зимни дрехи за деца, когато температурата падне под нулата. Въпреки че удобните връхни дрехи са от решаващо значение за комфорта на децата Ви, те са само един от компонентите на пъзела. Важно е да се носят подходящи слоеве, които позволяват активно движение.

В България нямаме толкова люти зими, колкото в други страни, но все пак не е необичайно температурите да падат до - 10 по Целзий. Въпреки това децата се чувстват като цяло сигурни, носейки три слоя - основен, среден и външен - докато играят навън през зимата.

Основен слой: Слой 1

Когато обличате децата за зимата, добрият основен слой е от решаващо значение. Необходими са чорапи, долнище и горнище, които прилягат плътно. За да се справите с влагата, която тялото на детето Ви може да отделя, основният слой трябва да е изработен от материя, която отвежда влагата. Не всички материи обаче са еднакви! Избягвайте памука на всяка цена. Полиестерът и найлонът са ефикасни и на разумна цена. През зимата вълнените чорапи са необходимост за нас. Съветваме Ви да вземете по-голям размер на ботушите им и да ги обличате с няколко чифта чорапи, ако нямате такива. За да разполагате с всички необходими дрехи може да се наложи да инвестирате по-голяма сума за зимен гардероб, отколкото за летен, но може да намалите тази сума с код за отстъпка фешън дейс бг.

Среден слой или втори слой

Средният слой се състои от дрехи, които са свободни и гъвкави. Стилните трикотажни и вълнени дрехи са идеални! Средният слой трябва да включва горнище и долнище, като например яке и панталони от полар. Ако имате бебе – гащеризонът (тип космонавт) е чудесно решение. Шаловете, ръкавиците и шапката са допълнително предлагани аксесоари за този слой.

Слой 3: Външен слой

Изискванията за външния слой са водоустойчивост, ветроустойчивост и издръжливост. Плетени ръкавици за затопляне на ръцете и след това непромокаеми ръкавици трябва да са редът на предпочитание при наслояването на ръкавици. След това покрийте главата с плътно прилепнала, ветроустойчива шапка. Последната стъпка е непромокаема, изолирана обувка с подложки за затопляне на краката. Уверете се, че ботушите, които купувате за децата си, не са прекалено тесни - без достатъчно въздушен поток краката бързо ще изстинат. Така че още веднъж, ако решите да сложите двойно повече чорапи, не забравяйте да увеличите размера на ботушите.

Множество слоеве

Можете да добавите допълнителен среден слой, ако навън стане много студено. Около -10 до -20 градуса по Целзий включваме допълнителен пуловер, чифт панталони, бандана, чифт допълнителни чорапи и ръкавици.

Когато решавате дали да добавите повече слоеве или не, вземете предвид нивото на активност на детето си, както и температурата. Децата на възраст под четири години често изстиват по-бързо, отколкото по-големите и по-активни деца. Ако детето Ви е твърде голямо, за да бъде носено, помислете за добавяне на още един слой дрехи, осигуряване на нагряващи подложки за ръце и крака или осигуряването на спален чувал, предназначен за студено време.

Може да е трудно да се ориентирате как да облечете децата си за зимата, когато за първи път се премествате на място със студен климат или когато ставате родители. Но се надяваме, че тази информация Ви е била полезна! Може да експериментирате, за да откриете най-добрия начин за обличане на децата си през зимата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай