Как да готвим здравословно? Тайните на Петър Дънов

12 златни правила

Как да готвим здравословно? Тайните на Петър Дънов | StandartNews.com

Мъдростта на Петър Дънов е безспорна и тя се разпростира и до здравословното хранене, чрез което да постигнем духовно рановесие. Не е случайно, че една от мъдростите му гласи следното: "Готвиш ли, пей! Бъди радостен, за да се радват и тези, които ще го ядат."

Ще разгледаме 12 златни правила за готвенето, които се отнасят до здравословното хранене и приготвянето на храната по начин, който не само да донесе духовно равновесие на нас, но и на всички други, които ще консумират храната.

1. Къде да държим продуктите: Копривата трябва да се държи в затворена тенджера, както и спанакът, лукът, джодженът, магданозът и др. Винаги избирайте пресни продукти. Храните, които ядем, трябва да са топли - така се улеснява храносмилането. Но не трябва да се ядат нито горещи, нито студени храни, защото се развалят стомахът и зъбите, пише actualno.com. Ако нямате време да се нахраните, яжте ядки и хляб.

2. На всяко хранене трябва да се консумират мазнини: вегетарианците не бива да се лишават от прясно краве масло. Не трябва да се прекалява с яйцата и маслото, като и двата продукта трябва да са пресни. Маслото трябва да се съхранява на сухо и тъмно, а не във вода. Недостигът на краве масло се отразява зле на зрението.

3. Гответе с лук: но не го запържвайте, а го варете на едри парчета или на цели глави. Обработването на лук и чесън да става с ръце (белене) и с чукче (раздробяване). И картофите най-много запазват хранителните си качества, когато са варени.

4. Бобът е важна храна: поне веднъж седмично трябва да се яде боб, а при вегетарианците - два пъти в седмицата, защото той замества белтъчините от месото. Най-добре е бобът да се приготвя в гърне на слаб огън.

5. Лещата: веднъж седмично е добре да се консумира леща, тъй като действа добре на зрението.

6. Как да готвим прясно зеле: най-добре е да се вари, като може да се добави и доматено пюре. Сокът от прясно зеле също е много полезен.

7. Консумирайте много чушки и домати: причината е, че са богати на витамини.

8. Продуктите трябва да се готвят в кипяща вода: когато продуктите се сварят, не бива да стоят във водата.

9. Когато нещо се вари, капакът да не се отваря: следете времето и свалете съда от котлона, когато би трябвало всичко да е готово.

10. Плодовете: ябълките и крушите се грижат за чувствата и духа. Черешите са за добро настроение, ягодите и малините са за здрави нерви, дините ободряват, но не бива да се ядат непосредствено преди основно хранене.

11. Консумирайте много чесън: и суров, и сготвен чесънът е важен за сила и добро здраве.

12. Жълтъкът на яйцата: изключително важен за организма ни, а за младите хора - задължителен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай