J-Point пренася Плиска в БНТ за шоуто на Чудесата

J-Point пренася Плиска в БНТ за шоуто на Чудесата | StandartNews.com

Плиска се пренася в Студио 1 на БНТ. Първата българска столица става сцена за Големия финал на "Чудесата на България". "Стандарт" прави уникалното шоу заедно с националната телевизия.

Супермодерната дигитална печатница J-Point започна вчера да прави декорите на студиото. Майсторите пресъздадат каменните зидове на Плиска. Компанията е сред най-бързо развиващите се на родния пазар, специализирана в широкоформатния дигитален и офсетен печат. "Чудесата на България" са кауза, която обединява българите, за нас е чест да бъдем част от нея, каза управителката на J-Point г-жа Стефка Димитрова. Тв предаването е прекрасна възможност да покажем и новите технологии, като директен печат върху текстил, които налагаме на българския пазар, допълни г-жа Димитрова.

Точно в 18,30 ч в понеделник от Студио 1 на БНТ започва директното излъчване на финалната битка за атракция, откритие и съкровище номер 1 на България за 2015 г. По време на 90-минутното предаване кметове и археолози ще се състезават за вота на народа в полза на своите градски символи. Малки и големи таланти ще впечатлят публиката в изпълненията си. Ансамбъл "Българе" и възпитаниците на Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език в Горна баня подготвят истинска феерия от народни изпълнения и танци.

Ожесточена надпревара с електронни бюлетини се водеше и вчера на сайта ww.bgchudesa.com. Вила "Армира" задмина досегашния шампион остров Света Анастасия в категория "Атракции". Но бургазлии организираха кампания за уникалния си остров и в края на деня стопиха разликата. На трета позиция във временното класиране е крепостта "Баба Вида". В категория "Открития" на първа позиция са античните терми Акве Калиде - Бургас, следвани от Гроба на деспот Слав в Мелник и Гробницата на Севт Трети в Казанлък. При съкровищата на челна позиция е панагюрското, след това са рогозенското и най-старото обработено злато в света - варненското.

Вотът ще приключи на живо в прякото предаване "Чудесата на България" по БНТ. Тогава ще бъдат раздадени и традиционните годишни награди "Чудесата на България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай