Изписаха уникалното бебе Станислава

Изписаха уникалното бебе Станислава | StandartNews.com

Плевен. Изписаха бебето Станислава, което се роди след като майка  му Мария Радионова претърпя  операция на шийката на матката и зачена ин витро.

Момиченцето се пръкна на 17 август, т. г.  в седмия месец на тежка бременност с тегло  едва 1, 170 кг. Случаят на раждане при така променена анатомия на майката е единствен в света. Подготвяме публикация за авторитетно медицинско списание, сподели д-р Стефан Стефанов, който извърши успешното оплаждане в клиниката по репродуктивна медицина на доц. Емилияна Конова.

32-годишна Мария от Разград е оперирана с робота „Да Винчи” преди 2 г. от екипа на професор Григор Горчев в Плевен. Тя е първата жена,  родила дете с отстранена шийка на матката заради тумор. Веднага след операцията започнала процедури за забременяване. Досега бебето бе в кувьоз и едва на тръгване към Разград за първи път бе изнесено на открито.

Родилката и дъщеря й си тръгнаха към дома задно с бащата Йордан, бабите и дядовците. Аз съм късметлийка. Кърмя я. В Разград всичко е приготвено за посрещането ни. Сама ще си я гледам, родителите ни ще помагат, сподели щастливата майка Мария. 

Още една пациентка на проф. Горчев – 36–годишна жена от Варна, също има шанс да стане майка, след като претърпяла подобна оперативна интервенция с чудото на медицината.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай