Изнасилвачи и измамници дебнат в сайтове за запознанства

Жертвите на партньори, намерени в мрежата, са се увеличили двойно, предупреждава британската полиция

Изнасилвачи и измамници дебнат в сайтове за запознанства | StandartNews.com

Опасността от запознанства в интернет расте

Британската полиция е регистрирала безпрецедентно увеличение на съобщенията за измами и престъпления, извършени с приложението за запознанства на Tinder, съобщава Daily Mail.

През последните три години броят на жертвите от партньори, намерени в мрежата, се е увеличил повече от два пъти. През 2015 г. служителите на реда са записали 442 жалби, а през 2018 г. - почти 1,1 хиляди. Полицията не е изяснила естеството на жалбите от жертвите, но в публикацията се отбелязва, че има случаи, когато в приложението за запознанства действат измамници, изнасилвачи и убийци. Около една трета от нарушенията на закона се отнасят до престъпления от сексуален характер.

Местните власти обърнали внимание на този проблем едва след като 44-годишната британка Анна Роу разказва своята история. Тя е измамена от женен мъж на име Антони Рей, с когото се е срещала в Тиндер. Когато мъжът изчезнал след шестмесечна връзка, Роу разбрала, че е използвал снимки на други хора и е с измислена автобиография.

По-рано през януари потребител на мрежата под псевдонима beam_me_up_softboi е публикувал най-нелепите начини за запознанства с жени в интернет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай