Измайсторете бърза бутер торта, рецептата е уникално лесна

Спестете някои от стъпките в приготвянето на вкусна и привлекателно изглеждаща торта

Измайсторете бърза бутер торта, рецептата е уникално лесна | StandartNews.com

Тортите са сред трудните специалитети в кухнята. Искат много внимание, усилия, умения за бъркане, печене и украсяване. Спестете някои от стъпките в приготвянето на вкусна и привлекателно изглеждаща торта. Как да заобиколите препятствията? Вижте в рецептата, предложена от сайта mila.bg.

Продукти

  • 600 г бутер тесто
  • 1 л мляко
  • 150 г захар
  • 100 г крем нишесте
  • 1 ванилия

Приготвяне

Загрейте фурната на 200°С. Пригответе правоъгълна тава за печене, застелете я с хартия.

Разточете леко и разрежете бутер тестото на 3 отделни правоъгълни кори (около 40 х 25 см). Надупчете ги равномерно с вилица и ги сложете във фурната да се запекат до зачервяване за около 20 мин.

Пригответе крем нишестето с млякото, захарта и ванилията според инструкциите на производителя.

Изравнете с нож, ако се налага, изпечените и охладени кори. Изберете най-дебелата за основа. Покрийте я с половината охладен крем. Сложете втората кора, леко натиснете и я намажете също с крем. Отгоре завършете с третата кора, като я обърнете с по-равната страна нагоре. Сложете тортата да се охлади и стегне добре преди сервиране.

Разрежете я с назъбен нож, първо през средата на две и след това на отделни парчета. Почиствайте ножа между срязванията и не натискайте много, докато разрязвате. Поръсете тортата с пудра захар. По желание сложете в плънката горски плодове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай