Измамен бизнесмен зад разстрела на Татяна

Измамен бизнесмен зад разстрела на Татяна | StandartNews.com

Биологичен материал издава килъра на Стоянова

Обещала да уреди апетитен имот, след провала на сделката не върнала парите

Кой уби Татяна Стоянова? Пъзелът на зверското престъпление е на път да бъде разплетен. Килърът на 34-годишната шефка на кабинета и пиар на пазарджишкия кмет е установен, съобщи БНТ. Стоянова беше разстреляна навръх именния си ден - на 12 януари 2015 г., вечерта пред дома си в Пазарджик. Килърът я изчакал да паркира луксозния си джип и тръгнал след нея.

На излизане от гаража се промъкнал зад нея и я прострелял пет пъти. Според заключението на балистичната експертиза, по Стоянова е гърмяно с преправен за бойни патрони газов пистолет. Във връзка със случая бяха разпитани доста свидетели, сред които и кметът на града Тодор Попов. Според запознати обаче до момента няма привлечен към наказателна отговорност.

Биологичен материал от извършителя, останал на местопрестъплението, е помогнал за разплитане на мистерията около престъплението, съобщи "По света и у нас". Според пазарджишки експерти обаче на местопрестъплението няма открито чуждо ДНК, което може да е от извършителя. Причината за екзекуцията на пиарката са невърнати комисиони за няколко милиона лева, твърдят запознати с разследването.

За това загатна в петък и вътрешният министър Румяна Бъчварова. В отговор на депутатски въпрос тя обяви, че убийството на Стоянова е заради финансов и икономически интерес. Това беше една от версиите, по които работеха разследващите. Паралелната бе за убийство по лични мотиви. Бъчварова обясни, че вече има установени лица, които имат съпричастност към престъплението, но не каза кои са те. "Като гражданин и човек

ще се радвам, ако действително е разкрит физическият убиец

на Татяна Стоянова. Но аз лично нямам такава информация, каквато бе съобщена от БНТ. Разследването на престъплението бе прехвърлено на Софийска градска прокуратура", заяви пред "Стандарт" говорителят на Окръжна прокуратура-Пазарджик Снежана Стоянова. Говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов не бе открит за коментар вчера следобед, тъй като бе включил мобилния си телефон на гласова поща. В средата на март стана ясно, че срокът на досъдебното производство за убийството на Татяна Стоянова е удължен. Обикновено това се прави за 4 месеца. Бяха изготвени съдебномедицинска, балистична, ДНК експертизи. Предстоеше да станат и съдебно-технически експертизи, за които се изисква повече време.

Според неофициална информация основен заподозрян за поръчител на екзекуцията е мастит бизнесмен.

Преди около година той е платил огромна сума

срещу обещание да се сдобие на безценица с апетитен имот в града. Разследващите установили, че Стоянова е имала ключова роля в уговарянето й и предаването на парите. Въпреки че сериозната сума била платена, сделката се провалила, а атрактивният имот бил купен от друг. Парите от тлъстия подкуп не били върнати. Точно това станало причина за екзекуцията на младата жена.

Според друга версия повод за екзекуцията на Татяна може да е и конфликт за наемането на оборотни заведения в центъра на Пазарджик. Интерес към тях имала и самата Стоянова, която действала чрез подставени фирми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай