Излиза пълният доклад за асансьора-убиец

Излиза пълният доклад за асансьора-убиец | StandartNews.com

София. Пълният доклад от проверката по случая с асансьора-убиец в столицата ще бъде представен от Държавната агенция по метрология и технически надзор. При инцидента загина една жена, а друго бе тежко ранена.

Некачествен ремонт на асансьора, недобра работа на поддържащата фирма и пропуснати проверки от страна на надзорната фирма, бяха последните заключения на експертите.

Оцелялата Мария Ваклинова, която е по-добре и се възстановява, разказа пред камерата на Нова тв какво е преживяла на 19 август в злополучния асансьор. Оказва се, че Цветелина Радунчева е издъхнала върху нейното тяло, докато двете чакали идването на линейката.

Мария не познавала съседката си, тръгнала сутринта на работа и я срещнала в асансьора.„Влязохме, затворихме вратата на асансьора и натиснахме копчето. Той тръгна, но мина само през нашия етаж и след това започна да пада. Сетих се, че трябва да клекна. Опитах да накарам и жената да клекне, но тя се беше паникьосала. Асансьорът се блъскаше в стените, хвърчаха трески и падна с гръм и трясък. Поех си въздух и на третия път успях да започна да викам", обяснява оцелялата.

Мария разказва още, че загубила представа за времето. „Всичко си спомням до скенера. Не можеха да отворят вратата, рязаха я с резачка, след това с флекс, отрязаха решетката и първо извадиха нея, защото тя беше паднала върху лявата ми страна. Извадиха ме и мен, помня и линейката, даже как ми отрязаха дрехите помня, всичко помня до скенера", продължава тя.

Жената все още е в болница. Разказва, че още в асансьора си повтаряла, че трябва да се държи и да оцелее заради двете си деца. Тя тепърва ще изяснява ситуацията със своите адвокати. Нейни приятели пък започнаха да набират средства за рехабилитацията й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай