Излекувай се с бира

Излекувай се с бира | StandartNews.com

7 причини да посягате към халбата редовно

Пивото е балсам за сърцето и косата и хапче за сън

Всички знаем, че бирата е полезна за настроението и бъбреците. Това обаче не са единствените чудотворни свойства на така предпочитаната в топлото време и в хубава компания напитка. Ето как ни лекува кехлибарената течност в халбата.

1. Сърдечни болести

Проучване, публикувано в скандинавския "Журнал за обществено здравеопазване", е установило, че жени, които пият бира 1 или 2 пъти седмично, имат 30% по-малък шанс да развият сърдечни проблеми. За сравнение, трезвениците са по-предразположени към такива заболявания. Друго американско проучване пък изследвало 38 000 мъже и установило, че тези които пият бира 3-4 пъти седмично, имат по-малък риск за сърдечни болести в сравнение с мъже, които пият какъвто и да е алкохол по-малко от 1 път в седмицата. Обяснение за това може да бъде, че пивото подобрява еластичността на артериите и намалява високото кръвно.

2. Безсъние

Чаша бира е по-добра от приспивателни таблетки, твърдят учените. Пивото има свойството на натурално успокоително и е сън индуктор, заради лактофлавинът и никотиновата киселина, които подпомагат похъркването.

3. Рак

Хмелът е една от субстанциите, към които се гледа с голяма надежда във връзка с проучванията за лекарство за рак. За съжаление, количеството на полифенола ксантохумол (растителни вещества, съдържащи се в хмела), което се приема при консумация на бира не е достатъчно, но това не пречи да се опитва редовно.

4. Кости

Консумацията на бира може да допринесе за поддържането на плътността на костите. Големите количества обаче имат обратен ефект и могат да доведат до счупвания, затова е важна мярката.

5. Диабет

Умерената консумация на бира може да помогне на диабетиците да държат под контрол нивото на инсулина. Причина за това е цинкът, който се съдържа в пивото, защото той подпомага произвеждането на инсулин от панкреаса.

6. Памет

Изследвания върху мишки са показали, че умереното консумиране на бира може да стимулира растежа на нови нервните клетки в мозъка, които са отговорни за капацитета на паметта ни.

7. За красота

Бирата прави човека красив. Идеална съставка е в маски за лице и коса и шампоани, защото съдържа витамин Б. Лесно ще си забъркате домашен домашен балсам - като смесите едно яйце с половин малка бира. Може да го ползвате един път месечно и това ще направи косата мека и ще я подхранва, заради хранителните вещества, които се съдържат в напитката. Бирата забавя и процеса на стареене, защото съдържа антиоксиданти.

В случай, че разбирането Ви за "умерено консумиране" е малко по-широко, може да пробвате да смените чашата, от която пиете. Изследване на университета Бристол установило, че формата на халбата влияе на количеството, което поглъщаме. Така хората, които ползват заоблена чаша, изпиват два пъти повече. А ако все пак ви останала малко бира от предната вечер, може да полеете с нея и цветята. Тя ще им се отрази добре, заради хранителните вещества, които съдържа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай