Издателство бойкотира Уди Алън

75 души от „Hachette Book Group“ не желаят мемоарите на великия режисьор да видят бял свят със знака на тяхната фирма

Издателство бойкотира Уди Алън | StandartNews.com

75 служителя на издателската къща „Hachette Book Group“ излязоха на стачка в протест срещу отпечатването на мемоарите на Уди Алън „Apropos of Nothing“, предадоха от „The Hollywood Reporter“. Това са същите онези спомени, които трябваше да се появят преди 10 години със знака „Penguin“. Тогава обаче Алън се разколеба и в последния момент развали многомилионния договор.

„Ние уважаваме и разбираме нашите служители, които решиха да изразят своите притеснения по случая. При първа възможност ще проведем по-сериозен разговор с персонала“, гласи официалното изявление на „Hachette Book Group“.

Протестът бе подгрят от решението на Ронън Фароу – сина на великия режисьор, да напусне издателството. Той е възмутен от липсата на отговорност от страна на редакторите, които са приели едно към едно съдържанието на книгата, а не са направили адекватна проверка на фактите в нея. Фароу категорично вярва на сестра си Дилън, че Уди Алън я е изнасилил като дете и твърди, че издателите не са се свързали с нея, за да сравнят двете версии за драматичната случка – нейната и на осиновителя й.

„Разочарован съм, че научих от пресата новината. Издателската къща, с която работя, е получила правата над мемоарите на Уди Алън, след като другите големи фирми ги отказаха. Разочароващо е и това, че скриха информацията от мен и колегите ми, докато ние писахме „Catch and Kill“ – книга за властни мъже като Алън, които избягват да поемат отговорност за сексуалните си посегателства“, заяви Ронън.

Както се знае, Уди Алън беше уличен в сексуално посегателство през 90-те години на миналия век. След две отделни разследвания обаче обвинения така и не бяха повдигнати. В началото на 2018-а Дилън Фароу поднови атаките си срещу режисьора, но той продължава да отрича.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай