Избират шеф на следствието

Избират шеф на следствието | StandartNews.com

София. Висшият съдебен съвет трябва да гласува в сряда нов директор на Националната следствена служба. Единственият кандидат за позицията е Евгени Диков, който в момента изпълнява функциите на градски прокурор на София. До избор на нов директор на НСлС се стигна, след като досегашният Бойко Найденов подаде оставка през ноември.

Диков бе предложен за директор на следствието през първата половина на миналия месецц от петима от членовете на съвета - главния прокурор Сотир Цацаров, Румен Георгиев, Румен Боев, Юлия Ковачева и Галя Карагьозова.

Междувременнно главният прокурор Сотир Цацаров нареди проверка в службата.

Евгени Диков бе кандидат за директор на НСлС и в края на 2012 г., когато ВСС избра Бойко Найденов за поста. Той има над 30 години юридически стаж.

Преминал е през всички нива на прокурорската професия. Бил е последователно районен прокурор в Бяла Слатина, заместник-районен прокурор в София, районен прокурор в 5-та районна прокуратура в София, заместник-районен прокурор в 1-ва районна прокуратура в София, както и прокурор в Софийската градска прокуратура и Върховната касационна прокуратура. Работил е и като следовател в Националната следствена служба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай