Четвъртък,

Италия дава 2000 евро, ако се ожените в Рим

От: Стандарт -
1147
Италия дава 2000 евро, ако се ожените в Рим
A
A
A

Рим със своите емблематични и романтични локации като фонтана Ди Треви, Колизеума и Портокаловата градина, от години е топ дестинация за сватби.

Пандемията с всичките ѝ ограничения обаче доведе до значителен спад на броя на сватбите в италианската столица и сега Вечният град иска да си върне романтичната слава със специална кампания, наречена "От Лацио с любов".

Лацио е регионът, в който се намира Рим, а всяка двойка, която избере столичния регион за големия си ден, ще получи 2000 евро за възстановяване на част от разходите си, пише dir.bg.

Условието е бракът да се сключи до 31 декември 2022 г. включително, като няма ограничение дали младоженците са италианци или чужденци. Достатъчно е да представят пет касови бележки, които могат да са за разходи като сватбен фотограф. сватбена торта, кетъринг или рокля и костюм.

В програмата е предвиден бюджет от 10 милиона евро - или за 5000 сватби. Крайният срок за представяне на касовите бележки е 31 януари 2023 г. или докато средствата по програмата бъдат изчерпани.

По данни на италианските власти, цитирани от "Форбс", от началото на пандемията (близо две години) едва 9000 двойки са се оженили в Рим, докато само за 2019 г. броят им е бил над 15 000.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com