Неделя,

Историята на бедна пенсионерка трогна Фейсбук

От: Администратор -
8549
Историята на бедна пенсионерка трогна Фейсбук
A
A
A

Снимка на пенсионерка с бастун, която трие сълзите си, седнала до картини, обиколи Фейсбук. Историята на баба Костадинка, която продава своите картини, за да се изхранва, бе споделена от множество потребители на социалната мрежа и трогна хиляди българи.

"Това е баба Костадинка,на 92 години,продава своите картини на светофара на пазар Чаталджа. Една от многото.Възрастни хора, принудени до последно да изкарват хляба си, приклекнали по българските тротоари. Баба Костадинка не проси, не моли за помощ и за жалост отдавна е изгубила надежда за достойни старини. Продава красота ,късчета от душата си нарисувани с акрилни бои върху платно. Не се оплаква от нищо, само че краката не я държат Усмихна ми се и тихичко ми се извини, че не може да се изправи, докато разглеждам пейзажите. Приседнах до нея,вече знаех, че ще купя картина", написа Валентина Андонова във Фейсбук и публикува снимки на старицата.

Ето какво още пише жената:

"От две седмици съм във Варна. Моята Варна, изпълнена съм със смесени чувства на радост и нa разочарование,от това което виждам по улиците. Не зная дали от носталгия и сантименталност сетивата ми са така изострени, но при вида на тази мъничка свита женица ме заболя, изпитах огромна тъга, прегърнах я и заплаках. Казах и че искам да купя най-скъпата и картина за подарък на моята майка. А милата жена през сълзи каза, че от дни не успява нищо да продаде и която и картина да купя ще ми направи отстъпка,защото има нужда от парички ,за да помогне на болната си дъщеря и внук си. А пенсията до никъде не и стига,само за лекарства и за ток ... Това е баба Костадинка на 92 години, продава душата си за дребни пари. Това може да е вашата баба, майка, леля или съседка, приклекнала тихо на тротоара с надеждата да продаде нещо, за да помогне на някого. Моля ви приятели, ако можете да си позволите, за подарък на някого, или просто ей така, купете си картина. Потърсете баба Костадинка,тя е там на светофара на пазар Чаталджа. Картините не струват скъпо в замяна на парите си ще получите красив пейзаж, добра дума , усмивка и благословия.А вселената чува благословиите и ги умножава стократно. А ако не , моля ви разпространете този пост, може някой от вашите приятели да си купи картина от баба Костадинка".

"Аз минавам всяка вечер край тази жена. Не знам защо не съм посмяла да си купя някоя картина, но виждам нейната тъга в очите", споделя жена под снимките. Други хора пък изтъкват, че искат да й помогнат и молят за съдействие от варненци, които могат да им изпратят нейни картини.

Апелът на Валентина за помощ е споделен хиляди пъти. В него тя уточнява, че картините на баба Костадинка струват между 10 и 40 лв. От няколко дни във Фейсбук е създадена и групата "Нека помогнем на баба Костадинка от Варна", от която става ясно, че добри хора са изкупили всички картини на жената.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички