Понеделник,

Истината за секса! Колко често, за да сме щастливи?

От: СТАНДАРТ -
1334
Истината за секса! Колко често, за да сме щастливи?
A
A
A

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи с партньора си? Отговор на този въпрос, който си задават всички, даде американската секс терапевтка Бет Шева Маркъс въз основа на собствената й практика, пише Honey Nine.

Пукнатини в интимните отношенията се появяват, ако партньорите правят секс по-малко от веднъж седмично, категорична е Маркъс.

Тя смята, че различните двойки могат да имат различни представи за минималното и нормално количество секс. Средно за партньорите е достатъчно да правят любов веднъж седмично, за да се почувстват щастливи. Ако интимността се случва дори по-рядко, добротата напуска отношенията, появяват се раздразнение и дискомфорт.

Маркъс съветва двойките да не оставят ситуацията да се развива и съзнателно да планирате графика на сексуалната активност.

„Хората казват, че планираният секс не е секси, но знаете ли какво не е наистина секси? Не правете секс“, защитава идеята си тя.

И предупреждава, че не трябва да очаквате твърде много от първите опити да върнете искрата във връзката. Маркъс посъветва да се мисли за това не като за "планиран секс", а като за "вечер само за двама". Сексоложката отбеляза, че сексът не трябва да бъде страстен, можете да го възприемете като възможност да се отворите напълно към партньора си, за да бъдете уязвими и да постигнете максимална интимност с него.

В заключение Маркъс призова да се доверите на усещанията и да не се стремите да правите секс по-често, ако партньорите са щастливи без него.

Преди това сексоложата Синди Дарнел даде три прости съвета за двойки, които имат проблеми в леглото. Според Дарнел партньорите трябва да казват истината за желанията си.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com