Събота,

Инж. Лазаров: Винетките са законни

От: Администратор -
Инж. Лазаров: Винетките са законни
A
A
A

Винетките са закони. Спазили сме цялата логическа последователност на процедурата. Това заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров в сутрешния блок на Нова тв.

За АПИ не съществува хипотеза новата цена на винетките да бъде обявена за незаконна, изтъкна той. „Такава хипотеза не съществува по простата причина, че правилата са спазени. Направили сме всичко, както е по закон и сме спазили процедурите, за да може да бъде обявена новата цена на винетките", каза още той и уточни, че цените на стикерите се определят от Министерския съвет.

Всички дискусии по темата са несъществени, защото единственият компетентен орган, който може да се произнесе е Върховния административен съд. Ако тричленния състав на ВАС не се произнесе в полза на АПИ, въпреки че за мен, такава хипотеза не съществува, веднага ще обжалваме пред петчленен състав, заяви инж. Лазаров.

Самата процедура се оспорва, а не цената на винетките, каквото внушение се опитва да се наложи в медиите, категоричен бе представителят на АПИ.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички