Инициатива дава по 1148 лв. на младежи в неравностойно положение

Инициатива дава по 1148 лв. на младежи в неравностойно положение  | StandartNews.com

София. В рамките на инициативата „Подкрепи една мечта" младежи в неравностойно положение ще получат по 1148 лева. Това обяви президентът Росен Плевнелиев и подчерта, че  за трета поредна година държавата има възможност и да подкрепи тези младежи, които взимат решението мъдро, много отговорно, да продължите във висши учебни заведения.

"Тези от вас, които направят това получават еднократна помощ от президентската институция, благодаря и на спонсорите, които подкрепят тази инициатива. Тази година отново искаме да благодарим на всички, които подкрепиха инициативата „Подкрепи една мечта", каза той.

"Сумата е доста сериозна и чувствителна като и голяма като обем. До колкото знам всеки един от вас ще може да получи еднократна помощ в размер на 1148 лева. С тези пари вие сериозно ще може да прецените какво да направите, но преди това вие сте взели важното решение да продължите във висши учебни заведения", заяви той.

„Някои от вас са избрали хуманитарни дисциплини, други инженерни, други искат да бъдат финансисти, четвърти са избрали да се занимават с екология и селско стопанство. Ние много се радваме за вашата амбиция и се опитваме да бъдем заедно с вас", каза Росен Плевнелиев и допълни, че тази среща нито е първата, нито е последната.

„Днес ще чуем вашите истории и ще чуем как ще може да бъдем по-полезни. Аз съм благодарен на институциите в България, които не просто дадоха възможността тази среща да се случи, а инициативата „Подкрепи една мечта" да намери своя голям смисъл, но и да бъдат с вас ежедневно и постоянно, а не просто еднократно. Това е голямата промяна, на която търсихме преди три години, когато променихме формата, в които се подкрепя и в които се работи по отношение на институцията, резултатите го показват", допълни президентът.

Президентът Росен Плевнелиев коментира още, че ще бъдат с тях постоянно и независимо, че започват една нова голяма стъпка да бъдат студенти. „Тази еднократна помощ ще дойде при вас, вярвам, че ще я използвате за нещо смислено . ние ще продължаваме да бъдем с вас, винаги ще бъдете добре дошли в президентската институция – ще ви чуем, ще ви разберем, ще ви подкрепим. Понякога една добра дума и една добра идея е по-ценна от тази еднократна помощ", каза той. „Тези години, в които ние работихме по инициативата „Подкрепи една мечта" си дадохме сметка колко смислен е този проект.

Вече започнахме работа и по следващата година, още от сега с младежите, с всеки един от тях, с институциите по цялата страната, независимо къде са тези младежи. Благодарни сме на една поредица от институции в България, които наистина ежедневно работят за това тази инициатива на държавния глава да намери своя смисъл и своята реализация по един достоен начин", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай