Има ли драма? Защо Спас Кьосев напусна БНТ

Неговото напускане предизвика много дискусии в социалните мрежи, а и в публичното пространство

Има ли драма? Защо Спас Кьосев напусна БНТ | StandartNews.com

Раздор за пари ли е причината БНТ да се раздели с дългогодишния журналист и водещ на централна емисия новини "По света и у нас" - Спас Кьосев? Неговото напускане предизвика много дискусии в социалните мрежи, а и в публичното пространство.

Чаровният говорител изненадващо обяви, че си тръгва от националната телевизия, но без да обяснява каква е причината за това. Слуховете, както можеше да се очаква, веднага заваляха като из ведро. Най-честите - че е напуснал заради конфликт с колегите си. Истината обаче, се оказа различна – Спас Кьосев напуска БНТ, защото е недоволен от заплатата си и затова започва работа в частния сектор. 

"На 38 години съм. Половината ми живот мина в БНТ! Обичам работата си, обичам телевизията. Но животът е движение. След 18 години в телевизионната журналистика имам нужда от нова кауза, предизвикателства и хоризонти. Избрах да се посветя на това в България да има по-обективна и по-справедлива среда за успех и предприемачество. Ставам част от екипа на Българската стартъп асоциация", сподели той.

Заплатата му там ще е чувствително по-висока, твърдят колегите му. Като водещ на "По света и у нас" Кьосев получава около 3500 лева заплата, а с бонусите ги докарва около 5 бона. За сравнение, водещите на централните новини в bTV и Нова тв взимат близо 10 000 лева месечно, а някои звезди, като Ани Салич, Ники Дойнов, Виктория Петрова и Юксел Кадриев – дори и повече, пише "Хотарена".

От 18 години Спас Кьосев е посветен на телевизионната журналистика, 17 от които са преминали в БНТ. Зрителите на националната медия го познават като водещ на централна емисия новини "По света и у нас", където се появява в тандем с ветеранката Радина Червенова. Въпреки голямата им възрастова разлика, публиката ги приема като отличен тандем. Спас се изявява и като автор и водещ на предаването "БНТ такси". Той се присъединява към екипа на нюзрума с най-високо обществено доверие през 2005 г. и едва на 21 години става най-младият водещ на централна емисия новини. 8 години работи и по предаването „БНТ Такси“, с което печели  две отличия за журналистика.

През 2012-ра минава през обучение в централата на CNN в Атланта. Въпреки че американците го канят да остане на работа там, той избира да се върне в България.

"Спас Кьосев е изключителен професионалист и колега. Екипът ни се разделя с него с тъга, но уважаваме решението му да продължи професионалния си път в друга посока. Пожелаваме му успех!", споделя Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай