Идва ли лятото? Прогнозата

Чувствително затопляне през следващите дни

Идва ли лятото? Прогнозата | StandartNews.com

Синоптиците обещават слънчево време до края на седмицата. Днес ще бъде по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури между 13 и 18 градуса. В следобедните часове ще продължи да духа слаб до умерен източен вятър и видимостта в голяма част от страната ще се подобри, но ще има и райони с трайни мъгли. Най-много слънчеви часове и днес ще има в планините и планинските райони.

До сутринта в равнините и низините в западната половина от страната отново ще се образува ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са от около нулата на места в западните райони до 10° по Черноморието, а максималните - от 10 до 18 градуса.

Утре на много места ще превали дъжд, първо в Западна България, където се очакват и по-съществени валежи. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усили, особено в Източна България и в районите на север от планините.

С валежи от дъжд, на места и с гръмотевици, ще е времето в Западна и Централна Европа, а причината е дълбок и обширен атлантически циклон с център на изток от Исландия.

Валежи от дъжд се очакват и на много места на Балканите. Вятърът от юг ще се усили, особено в източната част, където се очаква и повишение на температурите.

И у нас, в близките дни, температурите съществено ще се повишат. В по-голямата част от страната, с изключение на източните райони, ще бъде и предимно слънчево. През почивните дни се очаква захлаждане, но дори и тогава ще остане по-топло от обичайното за първата половина от ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай