Иде дъжд и студ, в планините - сняг

Иде дъжд и студ, в планините - сняг | StandartNews.com

София. През следващото денонощие времето ще бъде облачно и дъждовно. Най-значителни ще са валежите в Североизточна България, като най-интензивни ще са след полунощ и преди обяд. Очаквани количества - 40 – 50 л/кв.м.

След обяд в южните райони от страната валежите ще са по-слаби и на много места временно ще спрат, а привечер над Югозападна България и облачността ще се разкъсва и намалява, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

През деня вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще бъде предимно умерен. Температурите ще са без съществен дневен ход и следобедните ще са между 9 и 14 градуса, в Южна България – до 19 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен източен вятър, който до края на деня ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили. След полунощ и в сутрешните часове по северното крайбрежие валежите ще са значителни. Температурите ще са без съществен дневен ход – между 16 и 20 градуса. Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е 17 - 18 градуса.

Над планините ще бъде облачно, преди обяд и дъждовно, а по най-високите части ще превали и сняг. След обяд валежите временно ще спират. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималната на височина 1200 метра ще е 9 – 10 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

В сряда валежите ще продължат, но вече ще са по-слаби. В четвъртък над източните райони облачността ще се разкъса, над западните ще остане предимно значителна и на места ще има слаби превалявания. В Източна България ще остане ветровито. В петък ще е почти без валежи, с променлива облачност, със слаб до умерен северозападен вятър. Сутрешните температури ще са близки до 0 градуса и в отделни райони, защитени от вятъра, ще се образува слана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай