ИАРА: Бракониерският риболов в страната намалява

ИАРА: Бракониерският риболов в страната намалява | StandartNews.com

Бракониерският риболов в страната намалява. Това съобщи изпълнителният директор на Агенцията Янчо Янев при официалното откриване на риболовния сезон, което се проведе на бургаското езеро „Вая". Той уточни, че през последните 8 месеца служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури работят активно за контрола по водоемите в страната и вече се отчита намаление на бракониерския риболов.

„Нашата единствена цел е да защитим рибния сектор и за това работят служителите по места в цялата страна", каза той. ИАРА подпомага рибарите, извършващи стопански риболов, в обработването на документи, които са длъжни да предават в офисите и изнесените центрове на Агенцията. Той бе категоричен, че слабост в законодателството няма и всички бракониери се наказват и глобяват.

Риболовният сезон в Бургас бе открит с проверки на рибари по езерото „Вая". Всички имаха редовни риболовни билети. До 15 юни включително остава забраната за улов на калкан в Черно море, както и за рибата във водоемите над 500 м., съобщиха от пресцентъра на ИАРА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай