Хванаха убийците от Литаково

Хванаха убийците от Литаково  | StandartNews.com

На двамата са повдигнати обвинения и наложени 72-часови мерки за неотклонение „задържане под стража"

След интензивно разследване, проведено от служители на ОДМВР - София и колегите им от РУ- Ботевград, вчера са задържани извършителите на убийство на 53-годишен мъж, информират от пресцентъра на вътрешното министерство. 

Около 23.30 часа на 31 януари, в РУ-, Ботевград постъпил сигнал за чути изстрели и викове за помощ в частен дом в село Литаково. На адреса веднага били изпратени полицейски служители, които открили тялото на 53- годишен мъж с прострелна рана в гърдите. Жената, с която живеел, също била ранена с прострелна рана в китката.Тя била транспортирана до болнично заведение, без опасност за живота. Дежурна оперативна група извършила оглед на място. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК и уведомена Софийската окръжна прокуратура.

След упорита няколкочасова работа и проведени множество оперативно- издирвателни и процесуално-следствени действия, в районното управление били задържани няколко души за установяване на съпричастността им към извършеното деяние. Разследващият екип разкрил, че извършителите на тежкото престъпление са 22-годишните М.П. и С.З. от село Врачеш, без криминални прояви до момента. Двамата били задържани за срок до 24 часа и криминалистите предприели претърсване на домашните им адреси. В дома на М.П., племенник на жертвата, са открити и иззети ловна пушка, кожен патрондаш и ловни патрони. В жилището на С.З. служителите на реда намерили незаконно притежавана ловна пушка, два газови пистолета, боеприпаси за ловно и бойно оръжие.

На двамата са повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл. 115 и чл. 115, вр. чл. 18 от НК. С постановление на прокурор от Софийската окръжна прокуратура са им наложени 72-часови мерки за неотклонение „задържане под стража".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай