Художник с мисия "Супер Бургас"

Художник с мисия "Супер Бургас" | StandartNews.com

Бургас. Новият областен управител на Бургас Павел Маринов е твърдо решен да възроди мегапроекта за отваряне на пристанището, по-известен с името "Супер Бургас".

"Това е проект от национално значение и аз ще направя всичко по силите си той да продължи да се развива", зарича се губернаторът. Той е обявил война на безработицата край морето. И обещава, че още от първата си седмица на поста започва да кове стратегия за решаването на проблема. Планира да разработи специална програма, която да осигури трудова заетост не само в Бургас, но и във всички останали 12 общини в региона. За проекта си разчита на помощ от страна на местните власти и на малкия и среден бизнес. Крайната цел е да бъдат увеличени доходите на хората.

Маринов е юрист. Повече от година ръководи общинския съвет на БСП в морския град. През 2011 година се яви като кандидат на левицата за кмет на Бургас и смело се изправи срещу острието на ГЕРБ Димитър Николов. Две години по-късно той твърди, че изборната битка и резултатите са в миналото и няма да повлияят върху работата му с Николов. "Да, ние бяхме опоненти на изборите, но това бе една благородна конкуренция в името на бъдещето на града. Аз ще работя в консенсус с всички кметове без значение от партийната им принадлежност", обяви Маринов. Средното си образование е завършил в емблематичния за Бургас морски техникум ССУМОР "Ген. Вл. Заимов".

Скоро след това взема и диплома по право. От 1996 до 1998 г. е бил началник на управление "Правно" в Министерството на промишлеността. По онова време името му нашумя като инициатор на проектозакона за насърчаване на местната индустрия. Нормативният акт обаче така и не можа да стигне до пленарна зала заради падането на правителството на Жан Виденов. Според Маринов законът е бил доста добър за времето си, но към днешна дата вече не е актуален. Маринов е трупал стаж още като главен юристконсулт на "Булгаргаз", а от 1999 до 2000 година се изявява като инвеститор и кризисен мениджър при оздравяването на редица предприятия. Благодарение на неговите усилия оцеляват и до днес мебелният завод в град Трявна и "ЗТВ" АД в град Каблешково. През 2006 година той е поканен за съветник на министъра на транспорта, който му възлага подготвяне на транспортна стратегия в сектор "Пристанища". Точно по това време Маринов започва да разработва мабащния икономически проект "Супер Бургас". Той е бил общински съветник и председател на комисията по транспорт в местния парламент на Бургас. Новият областен управител на Бургас е председател на Управителния съвет на "Институт за регионални стратегии".

В свободното си време Павел Маринов обича да разпуска със спорт. Той е запален ветроходец и обикновено поддържа форма с каяка си. Като ученик е тренирал и бойни изкуства. Областният управител се увлича още от живопис. Обича да рисува морските изгреви и залези, а в колекцията си има над 120 авторски маслени платна. Рисува за удоволствие и обикновено подарява картините си на свои приятели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай