Хелоуински базар събра пари за бежанците

Хелоуински базар събра пари за бежанците | StandartNews.com

Хасково. Хелоуински пазар събра пари в помощ на бежанците. Инициативата в навечерието на Вс. Светии е на учениците от Хасковската езикова гимназия. Всичко изнесено на разпродажбата е изработено от самите тях.

Различни по размер и украса хелоуински тикви, малки и големи бурканчета, изрисувани с типичните за празника паяжини, кървави капки, с духчета и черепчета, леко страшни, леко смешни, но при всички положения с намигване, бяха и подредените картички, и маски.

На цена от 3лв. Като топъл хляб се разграбиха ръчно изработени торбички с апликации на черна котка и духчета. Те са изпратени на хасковските ученици от благодетелка от София. Ади Величкова чула за инициативата и решила да дари чантите за каузата.

Зам.-областният управител на Хасково Иван Станчев беше сред благодетелите. Той си купи от базара стилна боядисана в черно и златисто тиква, а получи и подарък - картичка с черна котка с извит гръб. „Ще си я сложа в кабинета, да ме пази от уроки", коментира с усмивка Станчев.

Шефът на Регионалния образователен инспекторат Мариела Златева пък си напазарува сребриста средноголяма хелоуинска тиква и даде лептата си в благотворителния базар.

Всички средства от базара учениците ще внесат по сметката на БЧК за националната кампания за подпомагане на бежанците у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай