Хасковска област не иска повече бежанци

Станислав Дечев

Хасковска област не иска повече бежанци | StandartNews.com

Област Хасково отказва приема на бежанци на своя територия и е категорично против разширяването на капацитета на бежанските лагери в района. Затова е изпратено писмо още на 21 юли до Държавната агенция за бежанците и до правителството, разписано от областния управител Добри Беливанов.

Документът беше показан в петък от заместник-областният управител Станислав Дечев, който в момента ръководи държавната администрация в Хасково, тъй като Беливанов е в предизборна кампания.

Като мотив за общественото достояние на писмото едва сега, Дечев посочи слуховете, които се пускат през последните дни, че се готви настаняването на бежанци в старите казарми на Хасково.

„Казармите в Хасково никога не са били дори оглеждани от Агенцията за бежанците за евентуално настаняване на чужденци в тях", категоричен е Дечев. Той посочи, че бежанския център в Харманли в момента е изпълнен на половина. И обясни, че писмото от лятото е изпратено като превантивна мярка, тъй като по това време е бил отчетен засилен миграционен поток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай