Харакирито: Повече няма да правя така!

Съдът остави подпалвача за постоянно в ареста

Харакирито: Повече няма да правя така! | StandartNews.com

Бургас. Павел Господинов-Харакирито, който изгори трима живи в Созопол през нощта на 15 срещу 16 ноември, остава в ареста, постанови Бургаският окръжен съд. Последните думи на подпалвача пред съдия Яни Гайдурлиев бяха: „Много съжалявам, повече няма да правя така“.

Срещу Господинов са повдигнати две обвинения - за умишлен палеж и непредумишлено убийство. Той обаче може да бъде обвинен и в убийство, ако се докаже, че е знаел за присъствието на хора в къщата.

Миналия петък 50-годишният Павел плисна половин литър бензин на старинната двуетажна къща на ул.“Тюлен“ 2 и й драсна клечката. В пожара загинаха Диана Георгиева (50г.) и възрастните й родители, които тя се опита да спаси. Единственият оцелял е 39-годишният Георги Георгиев, съпруг на Диана.

Въпреки деянието на Харакирито, защитата се опита да му издейства по-лека мярка - „домашен арест”, като обясни, че Павел Господинов е болен от цироза. Диагнозата му е от преди две години, но междувременно подпалвачът се разболял и от Хепатит А.

„Преди и по време на палежа Павел Господинов е бил със същото заболяване, което не му е попречило да извърши деянието", аргументира се съдия Яни Гайдурлиев, цитиран от бургаския сайт "Бесове".

Павел Господинов е осъждан няколко пъти. Той е шофирал в нетрезво състояние, има няколко кражби, като една от тях е на лек автомобил. Преди време пък се присъединил незаконно към ВиК мрежата, за което е отговарял в съда.

Мотивът за палежа на 16 ноември се оказа оправянето на лични сметки между Павел Господинов и Георги Георгиев. Ставало въпрос за неуредени финансови сметки в отношенията хазяин - квартирант. През 2009 година единственият оцелял при пожара Георги и загиналата му съпруга живеели под наем при Харакирито и му дължали пари. Тъщата на Харакирито Спаска Хльощарова (71г.) обясни, че става дума за около 500 лева, за които обаче твърди, че и тя, и зет й вече били прежалили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай