Хапва ви се нещо леко? Ето тази пилешка супа е решението

Необходими продукти и начин на приготвяне

Хапва ви се нещо леко? Ето тази пилешка супа е решението | StandartNews.com

В България може да намерите пилешка супа приготвена по най-различни начини. Бистра, със застройка, без зеленчуци или със зеленчуци. Най- вкусна супата става от половин домашно пиле/кокошка.  Готовата гозба е подходяща за около 8 порции. С другата половина от пилето може да направите фрикасе или домашен дюнер. Дреболиите (воденички и сърца)  сложете в супата или използвате за други рецепти.

Нужни продукти:

  1. Половин средно голямо пиле.
  2. Половин глава лук.
  3. Целина.
  4. Един морков.
  5. Два средно големи картофа.
  6. Фиде
  7. Магданоз.
  8. Сол.
  9. Черен пипер.
  10. Чубрица.
  11. Вегета (зеленчуков микс).
  12. Пилешки бульон
  13. Червен пипер.
  14. Едно яйце.
  15. 2 супени лъжици готварска сметана/прясно мляко

Начин на приготвяне:

Пилето се сварява за около 30 мин. или до готовност. Свареното пиле се оставя да изстине и се обезкостява. Обезкостеното месо се връща в тенджерата с водата, в която е вряло пилето. Добавя се още вода ако е нужно. Морковът, целината, картофите, лукът и магданозът се нарязват на ситно и се слагат при пилето. На този етап се слагат всички подправки на вкус (сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, вегета и пилешки бульон). Тенджерата се слага на котлон на средно висока температура. Супата се вари до омекване на зеленчуците (15-30мин.). 5 мин. преди да спрете супата, се слага около една шепа фиде. Приготвя се застройката. Жълтък от едно яйце и две супени лъжици готварска сметана или прясно мляко се разбиват до получаване на хомогенна смес. Супата се сваля от котлона и се застройва. Застройката се добавя на много тънка струя, при което супата се бърка непрекъснато. Връща се върху котлона на слаб огън за още 2 мин. Завършва се с пресен магданоз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи