Гръцка сватба събра синята кръв на Европа

Менюто за гостите включваше гръцка салата, ръчно направени равиоли и филе от златен групер

Гръцка сватба събра синята кръв на Европа | StandartNews.com
  • Принц Филип се венча за милиардерска щерка в митрополитската катедрала в Атина
  • Менюто за гостите включваше гръцка салата, ръчно направени равиоли и филе от златен групер

 

Поредната кралска сватба събра синята кръв на Европа и света. След като на 1 октомври под венчило мина Великият княз на Русия Георги Романов, миналия уикенд си казаха "да" пред много гости гръцкият принц Филип и Нина Флор, дъщеря на швейцарския милиардер Томас Флор. 35-годишният син на последните крал и кралица на Гърция - Константин II и Ан-Мари Датска, размени отново обети с любимата си, за която се ожени през декември миналата година на малка гражданска церемония в Сейнт Мориц, Швейцария. През юни тази година пък двамата са имали парти в Стибингтън Хаус.

Сега венчавката бе в митрополитската катедрала в Атина.Пищната сватба, събрала тълпи от фенове,кралски особи и заможни гости от цял свят, изглеждаше като приказка, пише Дейли мейл.Красивата булка бе със зашеметяваща рокля на Chanel от колекцията Haute Couture за есен 2020 г. На главата си бе сложила тиара Antique Corsage с диамант и перли, която блогът за кралски бижута Court Jeweler нарече "първата тиара", която свекърва й - кралицата Ан-Мари, някога е притежавала.

Менюто за гостите включваше гръцка салата със сирене фета, ръчно направени равиоли с гъби и зехтин и филе от златен групер със спанак и див копър.

Сред гостите бяха английските принцеси Юджини и Беатрис Йоркска - дъщерята на херцога на Йорк.За тържеството Юджини избра черна рокля на Peter Pilotto със златни копчета, клъч Gabriela Hurst и обувки Carvela.Беатрис изглеждаше зашеметяващо в роклята на Gucci. Нина е добра приятелка с италианския граф Едоардо Мапели Моци, съпруг на принцеса Беатрис.

На събитието присъства и кралицата на Испания София.Филип, който е най-малкото дете в семейството, е роден в Лондон, след като кралската фамилия е прогонена от Гърция през 1967 г. По-късно учи в Джорджтаунския университет в САЩ. Филип е кръщелник на принцеса Даяна и на херцога на Единбург - покойния съпруг на кралица Елизабет II. Сега живее в Ню Йорк и е анализатор в хедж фонд.

Бащата на булката Томас Флор е собственик на частна чартърна компания VistaJet, която притежава 72 самолета и превозва пътници до  187 държави. VistaJet стартира с три самолета,  през август 2017 г. собственият й капитал се оценява на 2,7 милиарда долара, според Форбс.

Нина е работила като креативен директор в компанията на баща си, основател е на фондация за морски изследвания Bazaruto Center for Scientific Research (BCSS).

Принц Филип има четирима по-големи братя и сестри. Принцеса Теодора, най-малката в семейството, беше принудена да отложи сватбата си с американския адвокат Матю Кумар през май заради пандемията.Крал Константин и кралица Ан-Мари първоначално обявиха, че най-малкият им син е сгоден през септември 2020 г.

"Техни Величества крал Константин и кралица Ан-Мари с удоволствие обявяват годежа на техния най-малък син, принц Филипос, с Нина Настася Флор, дъщеря на Томас Флор и Катарина Флор", се казва в изявлението от канцеларията на монарха, написа People. Макар че Гърция премахва монархията през 1974 г., крал Константин, кралица Ан-Мари и техните деца още използват своите титли и имат тесни връзки с няколко други кралски семейства в Европа. Константин е кръстник на принц Уилям и далечен братовчед на принц Чарлз."Най-скъпият ми Филипос. Обичам те днес, ще те обичам утре и завинаги. Ти ме правиш по-щастлива, по-добра и по-силна. Нямам търпение да прекараме останалата част от живота си заедно", написа Нина Флор в Instagram след годежа на гръцкия остров Итака.

снимки Дейли мейл

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай