Грандиозно откриване на най-новия мол в София

Грандиозно откриване на най-новия мол в София  | StandartNews.com

Бойко Борисов обеща да пусне метро до най-модерния търговски център в Югоизточна Европа

Двама премиери - Бойко Борисов и Пламен Орешарски, присъстваха на галавечерта преди откриването на най-големия и модерен търговски център в столицата - София Ринг Мол, който се намира точно до ИКЕА. "Когато се запознах с инвеститорите в проекта, тук бяха голи поляни, кал и тясно двулентово пътче, на което казвахме софийското околовръстно. А сега виждаме резултата от направената инвестиция в размер на над 100 млн. евро", каза лидерът на ГЕРБ и мандатоносител за съставяне на ново правителство Бойко Борисов. Той обеща, че до мола ще бъде пуснато и метро, а до година и половина ще бъде довършен ремонтът на Южната дъга на Околовръстното до караулката на Горубляне и ще бъде асфалтирана Северната дъга. "Над 400 млн. евро ще бъдат вложени за приключването на цялостния проект около София Ринг Мол, който включва и жилищна и офис част", съобщи д-р Джон Кустас, който е един от инвеститорите в търговския център. "Започва нещо уникално, това е най-голямата и модерна търговска площ в Югоизточна Европа. Заедно с ИКЕА предлагаме 105 000 кв. метра за страхотен шопинг и забавления", каза и другият инвеститор в проекта Василис Фурлис. На галавечерта преди официалното откриване на мола присъства и главният архитект на проекта Ернесто Клинкенберг, който през 2013 г. получи международен приз за проектиране на търговска сграда именно с проекта си за София Ринг Мол. Търговският център отвори врати за посетители днес със страхотно шоу, което ще продължи до неделя.

Освен да се забавляват във фън зоната или на картинг пистата и да се радват на богат избор от стоки от 400 марки, представени в 200 магазина в мола, клиентите на София Ринг Мол ще могат да се включат и в томбола. Голямата награда от нея е 5000 лв., които трябва да бъдат похарчени в търговския център за 2 часа. "Освен че София Ринг Мол е едно прекрасно място, в което всички ще се забавляваме, тук ще бъдат открити нови 1500 работни места, което в момент на криза е от изключителна важност за града", сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова, която преряза лентата на търговския център.

За посетителите на София Ринг Мол в първите 4 дни след откриването са предвидени множество забавления, които ще се случват на голяма сцена, поставена на ниво 1, до магазин notosgalleries. Първа на нея се качи победителката от миналия сезон на X Factor - Жана Бергендорф, а днес с таланта и заразяващата си усмивка ще ни радва първият победител от известното шоу - Рафи. На медния глас на Любо Киров пък ще можем да се насладим в събота, 8 ноември, а с истински рок ще ни радват легендите от D2 в неделя, 9 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай