Готик шик по Жени Живкова

Готик шик по Жени Живкова | StandartNews.com

Татяна Лолова, Виолина Маринова и доня Маргарита аплодираха от първия ред новата колекция на топдизайнерката

Андреа дефилира с моделите на майка си, сестра й Люси стиска палци от Ню Йорк

Жени Живкова триумфално откри шик сезона в столицата. Топдизайнерката показа в Парадайс център отлични тоалети, дефинирани от нея като готик и поп арт. От първия ред в зала "Сигма" я аплодираха примата на комедията и драмата Татяна Лолова, главният изпълнителен директор на банка ДСК Виолина Маринова, Маргарита Гомес Асебо - съпругата на Симеон Сакскобургготски, Светлана Шаренкова, Емилия Масларова, дами от посолствата на Сърбия, Полша, Катар и Судан...

Сред най-позитивните и снимани зрители беше Тодор Славков, който винаги е до сестра си и тя е до него. Един от най-елитните ергени в държавата кавалерстваше на Зорница Атанасова, шеф на движението "Напред, България", което издигна кандидатурата на Тошко за общински съветник в София. Лице на колекцията пък беше Андреа - по-малката дъщеря на Жени, кръстена на баща си. По всичко личи, че модата е в кръвта й. Н

еслучайно изисканата госпожица учи дизайн в лондонския "Марангони". "Долетя в последния момент, за да ме провокира с идеите си", призна Жени, която одобрява проектите на Андреа, изпълнени с романтични и геометрични принтове. Людмила, по-голямата дъщеря в семейството, която носи името на прочутата си баба, е пожелала успех от Ню Йорк, където вече работи в престижна компания за интериорен дизайн.

Ревюто още веднъж доказа, че Жени е поклонник на експериментите, които се вписват в международните трендове, но са изпълнени в типичния за нея артистичен и нестандартен стил.
За есента и зимата майсторката на шева и кройката лансира неочаквани облекла, в които залага на флирта между текстил и декорациите.

Черното е издигнато на полагащия му се не само в готика пиедестал. Якетата и саката са раздвижени от пеплум в талията. Дантелите експлодират в прекрасни малки черни рокли - изключителна елегантност без ограничения. Дуетите между ризите и панталоните звучат тузарски, но разкрепостено. Доспехи за амазонки, които не признават нищо друго освен победа.

Всекидневните одежди и бизнес костюмите са от вълна, трико, кожа, кашмир, ръчно изработени тъкани, наподобяващи черга, хай тек материи, които изглеждат релефни и плътни. Металните ципове, големият хит на тази година, са умело аранжирани. Вечерните тоалети са секси и аристократични, миксирани с коприни и бродирана мрежа. Поп артът избухва в тюркоаза, зеленото, турскосиньото и лилавото, комбинирани с абстрактни принтове, които никога не слизат от сцената.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай