Голямото пътуване стартира

Голямото пътуване стартира | StandartNews.com

Голямото пътуване в последния почивен ден вече започна. Трафикът по пътищата в цялата страна е засилен. Някои водачи на автомобили са тръгнали на път рано сутринта, за да избегнат задръстванията, други пък потеглиха по обяд, когато вече стана по-натоварено.

По магистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма" се очаква най-много трафик. Близо 300 000 автомобила се очаква да се приберат само в София.

Най-напрегнато се очаква да бъде отново по магистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма". 300 000 автомобила се очаква да се приберат днес само в София.

Други натоварени участъци ще са София-Калотина, Пловдив-Капитан Андреево, Бургас-Резово и Шумен-Русе.

148 мобилни камери на КАТ работят в цялата страна. На входно-изходните артерии на големите градове има автопатрули на КАТ, съобщава бТВ.

Ето и актуална информация на Агенция "Пътна инфраструктура":

Временно е ограничено движението по път I-5 Русе-Бяла, в района на разклона за Тръстеник. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на контролните органи по обходен маршрут по път III-501 Русе-Две могили-Борово.

Възстановено е движението по път I-4 в района преди гр. Велико Търново в посока Варна – София.

Тази гледка посрещна ранобудните граждани в столицата тази сутрин. Колата е ударена вчера на "Орлов мост" и само е била преместена пред един от подлезите за метрото. От "Пътна полиция" призоваха шофьорите да карат внимателно, за да избегнат подобни инциденти.

Снимка: Авторът

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай