Гледат делото срещу братя Галеви в Кюстендил

Гледат делото срещу братя Галеви в Кюстендил | StandartNews.com

Кюстендил. В Окръжен съд Кюстендил започна заседание по делото срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "братя Галеви", техните съпруги и контролираните от тях дружества.

Делото беше отложено за 12 септември от 10.00 ч. Съдът даде срок от една седмица на представителите на комисията да посочат въпроси към ответниците по делото, които да бъдат зададени съгласно член 176 от ГПК. Комисията ще може да предяви нови доказателствени искания с оглед на извършените оспорвания и твърдения по писменото становище, направено от представителите на комисията.

В срок от един месец ответниците трябва да вземат становище по доказателствените искания и по направените оспорвания. Беше даден срок на ответниците да посочат допълнителни доказателства по направените оспорвания. По време на заседанието представителите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество направиха искане ответниците по делото лично да се явят в съдебната зала.

Искът за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189 лева. Претенциите към всеки от двамата бизнисмени, са за приблизително половината от посочената сума. Имуществото, което подлежи на конфискация, включва: девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка; дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 фирми е съдружник Ангел Христов. В други две офшорни компании (регистрирани на Сейшелските острови) двамата са управители и представители на клоновете регистрирани в България. Лицата са свързани и с още едно офшорно дружество, регистрирано на Британски вирджински острови. За отнемане са описани и недвижими имоти в с. Ресилово, община Сапарева баня, които включват и имение с площ 10 663 дка. Подлежи на конфискация и сума над 800 000 лв. по банкови сметки.

Първото съдебно заседание бе насрочено за 6 февруари тази година, но на него не бе даден ход поради искане от особените представители на ответниците за удължаване срока за писмен отговор по чл.131 от ГПК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай