Главният секретар Георги Костов: Няма опасност от нови взривове

Главният секретар Георги Костов: Няма опасност от нови взривове | StandartNews.com

Главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че няма опасност от нови взривове. Той успокои жителите на село Иганово и допълни, че информацията, че става въпрос за саботаж не е вярна, предава Фокус.

„Към момента, всички версии са с еднаква тежест и еднакво вероятни. Все още в района на местопроизшествието не са извършени процесуално-следствени действия и няма иззети веществени доказателства, както и няма назначена експертиза", заяви Костов.

В 9 часа тази сутрин се очаква екипите от военни и специалист, сред които и сапьори да влязат в склада за боеприпаси на ВМЗ – Сопот в землището на село Иганово, където в събота вечер избухнаха взривове - това заяви областният управител на Пловдив Розалин Петков. Той каза още, че периметърът вече е обезопасен и припомни кметската заповед да не се преминава границата на на 3 км. източно и северно от складовата база.

Розалин Петков посочи, че няма нужда от нови измервания на чистотата на въздуха, тъй като не е имало нови взривове и качеството на въздуха е добро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай