Неделя,

Главчев: Всяка четвърта българка е обект на насилие

От: Администратор -
828
Главчев: Всяка четвърта българка е обект на насилие
A
A
A

Всяка четвърта българка е обект на физическо или сексуално насилие. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на НС Димитър Главчев по време изказване във връзка с Международния ден за елиминиране на насилието над жените, който бе отбелязан в НС, предаде „Фокус" .

„Малко жени са готови да го признаят, да потърсят помощ и да се измъкнат от този порочен кръг. Проблемът е още по-тежък, защото домашното насилие рефлектира и върху техните деца. То не само наранява детската душа и създава травми, но и често се възприема като модел на поведение", посочи Главчев. По думите му, по темата трябва да се говори все по-открито и да бъде поставена на дневен ред в общественото пространство.

„Не може да не отчетем като голяма крачка в борбата срещу това явление усилията на Мария Габриел, ръководител на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент и заместник-председател на групата на ЕНП, 2016 година да бъде обявена за Европейска година за борба срещу насилието над жените. Това наистина е огромен успех. Писмената декларация, която те изготвиха и представиха пред ЕП, събра необходимия брой подписи и така се превърна в първата декларация от 2013г., която преминава прага на приемане. Днес отново трябва да призовем да бъдем заедно, за да изградим общество, в което всяка жена може да прави информиран избор за своя живот", каза още Димитър Главчев.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички