ГЕРБ и РБ с мнозинство в ОбС-Разлог

ГЕРБ и РБ с мнозинство в ОбС-Разлог | StandartNews.com

В ОбС – Разлог ГЕРБ има смазмащо предимство, след като спечели цели 41,58% от вота на избирателите. Заедно с Реформаторския блок, които имат 15,67% няма да има никакъв проблем с мнозинството в местния парламент. В Банско също ГЕРБ е далеч напред с 38,21% с вота за ОбС, там втори са от Коалиция „Бъдеще за община Банско" – Българска социалдемокрация и НДСВ, която е с 21,39%. Съветниците от управляващата партия ще търсят подкрепата на тази коалиция, за да си гарантират мнозинство срещу опозицията. 7 съветници ще има ГЕРБ и в Петрич, най-много от всички, но никак не са достатъчни за мнозинство в 33-членния парламент.

Ще трябва да разчитат на подкрепа от „Глас народен", от „Народен съюз" и още 1-2 коалиции, които имат по 3-4 съветници. Защото е ясно, че контра на ГЕРБ ще са четиримата съветници от Коалиция „Роден край" на Вельо Илиев, който се бори за пети кметски мандат срещу кандидата на ГЕРБ.

В общинския съвет в Гоце Делчев няма да има промяна в статуквото. Там пак тежката дума за вземането на решения ще имат БСП и ДПС, които спечелиха най-много подкрепа – 28,65% и 20,28%. В община Сандански РЗС е първа политическа сила в общинския съвет с 16,29%, ГЕРБ са втори с 16,17%, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски" е трети с 11,94%. „Нашите съветници ще бъдат опозиция на ГЕРБ, това е сигурно", разкри лидерът на РЗС Яне Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай